Σε αφιέρωμά του στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας σε διάφορες χώρες, το περιοδικό αναφέρεται στην «αναπάντεχη επιτυχία» της ελληνικής προσπάθειας, με έμφαση κυρίως στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών με ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής σελίδας και χωρίς μεγάλες ουρές αναμονής.

Το «Spiegel» αναφέρει ακόμη ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Ελλάδα βρίσκεται μόνο λίγο κάτω από το αντίστοιχο γερμανικό και σημειώνει: «Αυτή η αποτελεσματικότητα μπορεί να εκπλήσσει, σε μια χώρα που είναι γνωστή μάλλον για τη διογκωμένη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία της».

Το απίστευτο σκίτσο του Der Spiegel για την Ελλάδα (Pic) - Newsbomb -  Ειδησεις - News

Για τη συνέχεια, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ποσοστό εμβολιασμών μεταξύ 70% και 80%, ενώ αναφέρεται και σε έναν «αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων που βλέπουν με σκεπτικισμό τα εμβόλια, παρά τις καθημερινές εκκλήσεις πολιτικών και υγειονομικών».

Η κυβέρνηση, προσθέτει το περιοδικό, εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων και ταυτόχρονα οι εμβολιασμένοι λαμβάνουν την υπόσχεση για περισσότερες ελευθερίες.

«Το μήνυμα είναι: Αν δεν χτίσουμε τώρα το τείχος ανοσίας, η Ελλάδα θα πληγεί σκληρά από το τέταρτο κύμα, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα», καταλήγει το ρεπορτάζ.