Τελικά θα παραιτηθεί η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ;

Την είδηση έφερε πρώτη στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία μάλιστα σχολιάζει την παραίτηση: «Δεν συμβαίνει συχνά να συνειδητοποιεί μόνος του ένας πολιτικός -και ιδιαίτερα ένας υπουργός- ότι η παραίτησή του είναι αναπόφευκτη.

Αντιθέτως, η Λάμπρεχτ αντελήφθη ότι το υπουργείο Άμυνας, με το οποίο ποτέ δεν εξοικειώθηκε, χρειάζεται μία νέα αρχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βάζει σε δεύτερη μοίρα τις φιλοδοξίες της και προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία στη Γερμανία».

Όσο για τη διαδοχή της Λάμπρεχτ, η Bild προειδοποιεί ότι «ο καγκελάριος Σολτς δεν επιτρέπεται να κάνει το ίδιο λάθος, όπως με τη Λάμπρεχτ. Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πολύ απλά δεν γνωρίζει τα στρατιωτικά ζητήματα».

Παράλληλα και το Spiegel Online υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες του» η υπουργός Άμυνας σύντομα θα υποβάλει την παραίτησή της. Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «μετά τον εντελώς ατυχή χαιρετισμό της για το νέο έτος, η Λάμπρεχτ μίλησε επανειλλημένα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Συμφωνήθηκε μάλιστα να ανακοινώσει η ίδια την παραίτησή της τη Δευτέρα. Ενδεχομένως μέχρι τότε ο Σολτς να έχει βρει τον ή τη διάδοχό της».

Διαβάστε ακόμη: