search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ο πρωθυπουργός θα πάει στις εκλογές θεσμικά στο τέλος της τετραετίας

Τι είπε η Σοφία Βούλτεψη για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Βούλτεψη: Ο πρωθυπουργός θα πάει στις εκλογές θεσμικά στο τέλος της τετραετίας

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θα πάει στις εκλογές θεσμικά στο τέλος της τετραετίας».

Αναφερόμενη  στη «συγγνώμη» του γερμανικού περιοδικού Spiegel, για την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου, η κυρία Βούλτεψη σχολίασε πως «δεν μπορεί να μην αναφέρει το όνομα του συντάκτη και τι κυρώσεις επέβαλε σε αυτόν».

Ακόμη, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως στη δικαιοσύνη βρίσκονται περιπτώσεις για παράνομες προωθήσεις μεταναστών από την Τουρκία.

Σκέρτσος: Οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει

Από την πλευρά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο MEGA, αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα διεξαγωγής των εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος είπε: «Έχουμε κλείσει έναν επιτυχημένο κύκλο κυβερνητικής θητείας που έχει καταφέρει και έχει δώσει αποτελέσματα στη χώρα μας, στα εισοδήματα, στις επενδύσεις, στην οικονομία, σημαντικά, και μας έχουν ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Αυτό νομίζω ο κόσμος το βλέπει. Είναι μία εκλογική χρονιά, τρέχει ο εκλογικός χρόνος, είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού να πει πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν μπορούμε να κάνουμε σενάρια. Οι εκλογές θα γίνουν στον χρόνο που πρέπει. Ο πρωθυπουργός τα έχει σταθμίσει όλα και θα κάνει τις ανακοινώσεις στον χρόνο που πρέπει».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι «όσο η οικονομία πηγαίνει καλά, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει. Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε μία ανάπτυξη το 2022 κοντά στο 6% και αυτό να μην επιστρέφει στην κοινωνία και στους πολίτες. Κάνουμε συντηρητικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, αλλά η οικονομία πηγαίνει καλύτερα από αυτό. Εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία της οικονομίας, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι μπορεί να δοθεί στη συνέχεια. Με βάση τα μέτρα στήριξης που έχουμε δώσει, από τον Φεβρουάριο μαζί και με την κάρτα αγοράς που θα πάρουν 8,5 εκ. Έλληνες σε μηνιαία βάση, υπάρχει μία στήριξη 120 ευρώ».

Σχετικά με τον πληθωρισμό και την αποκλιμάκωσή του εκτίμησε πως «Ο πληθωρισμός είναι σε πτωτική πορεία εδώ και αρκετούς μήνες. Θα συνεχίσει να είναι σε πτωτική πορεία και το 2023 βλέπουμε ότι αρχίζει να εξομαλύνεται η ενεργειακή κρίση και οι πιέσεις που υπήρχαν στις αγορές ενέργειας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι μία δύσκολη περίοδος. Οι τιμές θα συνεχίσουν να είναι υψηλές, και θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα. Το 2023 θα είναι μία χρονιά αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Η αγορά θα επιστρέψει στις προ κρίσης συνθήκες».

Διαβάστε ακόμη: