Τροπολογία που δίνει …θάρρος στους υποψήφιους επενδυτές-αγοραστές της «ΔΕΠΑ Υποδομών»  κατέθεσε το ΥΠΕΝ  σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι  η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη  «ΔΕΠΑ –Υποδομών» είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου ενώ η αντίστοιχη πορεία για τη ΔΕΠΑ-Εμπορίας έχει παγώσει μέχρι νεωτέρας.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία : «αυξάνεται το χρονικό περιθώριο της παράτασης των Αδειών Διανομής για την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και της ασφάλειας δικτύου».

Επίσης, σταματά η αφαίρεση  περιοχών από τη δικαιοδοσία της ΔΕΠΑ-Υποδομών, αρκεί η  καθυστέρηση  ολοκλήρωσης του δικτύου να μην  οφείλεται σε υπαιτιότητα της ΕΔΑ.

Δημιουργείται και μηχανισμός για συμψηφισμό εσόδων όλων των θυγατρικών εταιριών που βρίσκονται στην ΔΕΠΑ-Υποδομών  κατά την  περίοδο εκκαθάρισης.

Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται  το ότι η ΔΕΠΑ θα έχει υψηλές χρεώσεις δικτύου, με δεδομένο ότι η πελατειακή της βάση είναι ακόμη πολύ μικρή.

Στις 3 θυγατρικές  ΕΔΑ, της ΔΕΠΑ-Υποδομών  δίνεται το δικαίωμα παράτασης   των αδειών διανομής και διαχείρισης των δικτύων διανομής για επιπλέον 30 χρόνια, ώστε οι επενδυτές να έχουν περισσότερο χρόνο κερδοφορίας ωα κίνητρο.

Με την τροπολογία επιβάλλεται επίσης  ενιαία επιβάρυνση των τιμολογίων ανά κατηγορία καταναλωτών, για λόγους ισότητας, μέσω  αναθεώρησης του Κανονισμού Τιμολόγησης των δικτύων Διανομής Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Λοιπής Ελλάδας.Για να δούμε ποιούς και πόσους ξένους θα προσελκύσει η τροπολογία.

Η στήλη δεν θα αρνηθεί τον πειρασμό να βάλει και ένα στοιχηματάκι ως συνήθως, για την εθνικότητα του επενδυτή που θα πάρει το πακέτο: ο νικητής και τροπαιούχος της κούρσας λοιπόν, θα τρώει πολλά μακαρόνια, θα του αρέσουν τα …«καντσόνι και τζελάτι» που έλεγε μια παλιά διαφήμιση, θα οδηγεί μάλλον  Αλφα Ρομέο ή λιμουζίνα Φίατ ή αν είναι πολύ πλούσιος θα κάνει φιγούρα με Φεράρι!