Κορυφώνονται οι διεργασίες για το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ Υποδομών καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για τις δεσμευτικές προσφορές που έχει οριστεί στις 15 Ιουλίου 2021. Βασικοί διεκδικητές φέρονται η ιταλική Italgas SpA και η τσεχική EP Investment Advisors καθώς αμφότεροι εντείνουν τις κινήσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ της ΔΕΠΑ Υποδομών, του ΤΑΙΠΕΔ, των Συμβούλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Italgas SpA, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά το έντονο ενδιαφέρον της για τη διαδικασία, με την παρουσία των κ.κ. Gianfranco Amoroso, Pier Lorenzo Dell’Orco, Alessio Minutoli, Nunzio Ferrulli, και Sandro Lacidogna.

Έτερος διεκδικητής και βασικός αντίπαλος της Italgas στην κούρσα του διαγωνισμού η Τσεχική EP Investment Advisors, θυγατρική της EPΗ, η οποία εκπροσωπούμενη από τους κ.κ. Gary Mazzotti, Milan Jalový, Peter Mitka, Roman Filipoiu, Jan Petras και Edmond Airatzis πραγματοποίησε επίσης συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την ΔΕΠΑ Υποδομών, το ΤΑΙΠΕΔ και τους Συμβούλους.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα των αρχικά ενδιαφερόμενων επενδυτών για το διαγωνισμό περιλαμβάνει και τις First State Investments, Macquarie, KKR και την κοινοπραξία των Sino-Cee Fund & Shanghai Dazhong Public utilities Co Ltd.