Αυτή η τραγική, απαράδεκτη κατάσταση με τα διαδοχικά προγράμματα “Εξοικονομώ”, πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος.

Απο τη στήλη αυτή, έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τα προγράμματα αυτά, αντί να βοηθούν όλη την αγορά και τους δεκάδες εμπλεκόμενους επαγγελματίες, πέραν φυσικά του ίδιου του αιτούντος, έχουν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε καρκίνωμα.

Γραφειοκρατία στο έπακρο, χιλιάδες συσσωρευμένες αιτήσεις, συνεχώς αυξανόμενο κόστος και απίστευτη δυσκολία εκταμίευσης ποσών, έχουν ουσιαστικά ακυρώσει μία προσπάθεια που ξεκίνησε με διθυράμβους, είχε κοινωνικό έρεισμα μεγάλο, αλλά ακόμα να φανταστείτε είναι ανοιχτό το μεγαλύτερο σε ποσά (850 εκατ. ευρώ) πρόγραμμα “Εξοικονομώ” του 20220!

Γραφεία μηχανικών, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας σημαντικό αριθμό αιτήσεων, σηκώνουν τα χέρια με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναφέροντας ως αιτίες, μεταξύ άλλων των ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και την τεράστια δυσκολία να κατανοήσουν οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων ότι το κόστη των υλικών έχουν απογειωθεί και δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα το 2020, αλλά και το 2021.

Προσθέστε και το γεγονός ότι εκατοντάδες επαγγελματίες που έχουν αναλάβει εργασίες των προγραμμάτων αυτών παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν τρία χρόνια, εργασίες έχουν μείνει στη μέση για το λόγο αυτό, ενώ και οι αιτούντες θα πρέπει πλέον να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός των έργων και φυσικά η συμμετοχή τους έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Διαβάστε περισσότερα