Η είδηση έγινε γνωστή πολύ-πολύ πρόσφατα: διαγωνισμό για την αγορά νέων μετασχηματιστών ώστε να δημιουργήσει ελεύθερο πεδίο ανάπτυξης ΑΠΕ περίπου 650 Μεγαβάτ προκήρυξε ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο …διαγωνισμούλης (όπως τον χαρακτήρισε στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ) έχει προϋπολογισμό μόλις 22 εκατομμύρια για 15 μετασχηματιστές συν τα ανταλλακτικά και τη συντήρηση.

Για την εγκατάσταση των μετασχηματιστών απαιτείται περίπου ένας χρόνος ενώ για την αντικατάσταση ενός υποσταθμού χρειάζονται περίπου 3 χρόνια και 100 εκατομμύρια.

Αρα οικονομία  και αποτελεσματικότητα βλέπω εγώ ο αδαής.

Αυτά εκ πρώτης όψεως που λένε.

Διότι μέσα από το ΔΕΔΔΗΕ μου λένε οι πιο πονηρεμένοι, πως με αυτό το …διαγωνισμούλη και τα λίγα …εκατομμυριάκια, ανοίγει μεγάλη φάμπρικα για όσους μπούν από την αρχή στο παιχνίδι με αυτό τον αθώο τρόπο!

Γι αυτό και οι μεγαλοπρομηθευτές του κλάδου τρέχουν να πάρουν την δουλειά σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε διαπλεκόμενους παράγοντες και κυρίως στους γνωστούς …νταραβεριτζήδες της αγοράς με τους τελευταίους να  υπόσχονται μέχρι και να παντρέψουν τον Πάπα της Ρώμης με προξενιό!

Εγώ ο αδαής έχω να κάνω προς όλους τους ενδιαφερόμενους δύο ουσιώδεις παρατηρήσεις:

Πρώτον, προσοχή στις προκαταβολές διότι ουδέποτε επιστρέφονται ανεξαρτήτως αποτελέσματος και

δεύτερον, προσοχή στους νταραβεριτζήδες (ή κατ άλλους νταλαβ-αεριτζήδες, πιο δόκιμος αυτός ο όρος μου φαίνεται): Είναι σαν τα αμοιβαία κεφάλαια αφού δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις τους δεν διασφαλίζουν τις επόμενες…