Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος σήμερα γίνεται 68 ετών, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ την δεκαετία του ’80 με την ταινία “Οι αδιάφθοροι” και στην συνέχεια με το “Χορεύοντας με τους Λύκους”, το οποίο του χάρισε δύο Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες (σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας).

Είναι ένας ηθοποιός που αποπνέει τον αέρα των σταρ της “Χρυσής Εποχής” του Χόλιγουντ, και εκτός από μοναδικό ταλέντο, είχε και ένα παρουσιαστικό που σίγουρα έκανε – και κάνει – πολλές γυναίκες να καρδιοχτυπούν.

Σήμερα είναι συνηθισμένο να τον βλέπουμε να υποδύεται υποστηρικτικούς ρόλους σε συνήθως μικρότερες ταινίες, αντί να επικεντρώνεται σε τεράστια blockbusters όπως παλαιότερα. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ήταν αναμφισβήτητος “ηγέτης” του Χόλιγουντ, με πολλές αξέχαστες επιτυχίες στο όνομα του.

Σας παρουσιάζουμε ορισμένα γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζατε για αυτό τον σπουδαίο ηθοποιό.

Ποιος είναι ο κρυφός συνεταίρος του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη Πέφτουν οι μάσκες για Ράμμο και ΣΥΡΙΖΑ! Attica Bank: Η Τράπεζα της Ελλάδος επιτέλους πήρε χαμπάρι το παιχνίδι της Ellington Ο Κ. Καραμανλής  φέρεται αποφασισμένος να μην «κατέβει» για βουλευτής

1. Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που κέρδισαν Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την πρώτη τους ταινία.

2. Προσπάθησε να έχει αγγλική προφορά στην ταινία ο “Ρομπέν των Δασών”, αλλά δεν τα κατάφερε.

3. Μετά την επιτυχία της ταινίας “Χορεύοντας με τους Λύκους” οι Ινδιάνοι Σίου του παραχώρησαν ένα κομμάτι γης , το οποίο μετέτρεψε σε γήπεδο γκολφ. Μάλιστα, τη δεκαετία του ’90 συνήθιζε να παίζει γκολφ με τον Τζορτζ Μπους και τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

4. Έχει 7 παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες.

5. Όταν δεν ήταν, ακόμα, γνωστός ηθοποιός συνήθιζε να πηγαίνει με το λεωφορείο στο Λος Άντζελες για να θαυμάζει τα σπίτια των διάσημων.

6. Είναι οπαδός της Άρσεναλ και έχει ταξιδέψει με το ελικόπτερο του για να προλάβει αγώνα της ομάδας, όταν βρισκόταν στην Αγγλία για γυρίσματα.

7. Κάποτε η Μαντόνα ζήτησε συγγνώμη επί σκηνής για τον εξευτελισμό του Κόστνερ σε ένα ντοκιμαντέρ.

8. Η ζωή του άλλαξε μετά το ταξίδι του μέλιτος στο Μεξικό. Στην επιστροφή, συνταξίδεψε στο ίδιο αεροπλάνο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος είχε αγοράσει τις θέσεις γύρω του, ώστε να είναι απομονωμένος από τους υπόλοιπους επιβάτες. Ζήτησε να του μιλήσει και ο Μπάρτον του απάντησε ότι θα το έκανε μόλις ολοκλήρωνε την ανάγνωση του βιβλίου του. Όταν συζήτησαν, του αποκάλυψε ότι το όνειρο του ήταν να γίνει ηθοποιός. Ο Μπάρτον τον συμβούλευσε ότι αφού ήταν το όνειρό του, έπρεπε να το κυνηγήσει. Χαρακτηριστικά του ανέφερε: “Έχεις πράσινα μάτια, έχω πράσινα μάτια. Οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα”.

9. Κέρδισε ένα Emmy και μια Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική μίνι σειρά “Hatfields & McCoys”.

10. Ήθελε η πριγκίπισσα Νταϊάνα να πρωταγωνιστήσει μαζί του σε ένα σίκουελ του “Bodyguard”.