Ο Βρετανός κωμικός και ακτιβιστής, Τζο Λάισετ, κατέστρεψε χαρτονομίσματα αξίας 10.000 λιρών, κάνοντας πράξη το τελεσίγραφο που είχε δώσει στον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, να αποσυρθεί από το ρόλο του ως πρεσβευτή του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την περασμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου), ο κωμικός δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο απευθυνόταν απευθείας στον Μπέκαμ για τη συμφωνία του για την προώθηση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Βεβαίως, σε δεύτερο χρόνο βγήκε και παραδέχτηκε ότι τα χρήματα δεν ήταν αληθινά… 

 

Τελικά, ο Μπέκαμ δεν αποδέχτηκε την πρόκληση και σήμερα ο ακτιβιστής ντυμένος με ένα πανωφόρι στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο που τον δείχνει να βάζει δύο στοίβες χαρτονομισμάτων σε μηχάνημα για να τα καταστρέψει.

Ο Λάισετ δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπέκαμ ήταν ένα “γκέι είδωλο” που δουλεύει για το Κατάρ, το οποίο είναι “ένα από τα χειρότερα μέρη στον κόσμο για να είσαι γκέι”.

Να σημειώσουμε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση στο Κατάρ, και σύμφωνα με μια ερμηνεία του νόμου της Σαρία, μπορεί να οδηγήσει σε θανατική ποινή.