1. Διαβάζω μεταξύ άλλων σε στήλη με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ότι πρώην μεγαλόσχημων του τραπεζικού συστήματος μετά της συζύγου του, που κυριάρχησε για χρόνια στο επιχειρηματικό – τραπεζικό στερέωμα, παρέθεσε δείπνο στο νεοκλασικό σπίτι του σε αυθεντική και ιστορική γειτονιά της Αθήνας, όπου συνέφαγε με τις πάλαι ποτέ «εμβληματικές» προσωπικότητες της πολιτικής – και όχι μόνο – ζωής, Πέτρο Ευθυμίου και Κώστα Λαλιώτη!

Προς Θεού δεν έχω τίποτε με τα παιδιά. Ίσα ίσα που μου είναι πολύ συμπαθείς! Απλά επί δεκαετίες …δεν υπάρχουν στο χάρτη. Ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις και τις καταστάσεις!

Έτσι είναι η ζωή, δυστυχώς! Πάνε οι υποκλίσεις, πάνε και τα χειροφιλήματα από τα μέλη της αυλής των κολαούζων που στα δύσκολα την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια!

Α, μην το ξεχάσω, παράλειψη! Στο δείπνο συμμετείχε και γνωστή δικαστική συντάκτης! Βλέπετε, οι εκκρεμότητες παρά τον νόμο δεν έχουν ακόμη παραγραφεί…

2. Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την παρέμβαση της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου που με επιστολή της ζητεί από τα μέλη των ποινικών και αστικών δικαστηρίων της χώρας να τρέξουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους που στοιβάζονται επί χρόνια στα συρτάρια. Και να προωθήσουν μέσα στο καλοκαίρι τις αποφάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η κίνηση αυτή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου έρχεται να καταδείξει την πρόθεση ταχύτατης απονομής της Δικαιοσύνης. Και επί της ουσίας, στην πράξη, η νέα πρόεδρος προαναγγέλλει την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων της ασυλίας των τραπεζιτών και των 300 στρεμμάτων του Κέκροπα στο Παλαιό Ψυχικό!

Την ίδια ώρα πάντως, για να ξέρετε, διάφορα συστήματα που κινούνται στο …περιθώριο της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας, διατυμπανίζουν τις προσβάσεις τους, τις προσωπικές σχέσεις και μοιράζουν υποσχέσεις…