Δύο κορυφαία και κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική ζωή και το τραπεζικό σύστημα καλείται να αποφανθεί οριστικά και τελεσίδικα ο Άρειος Πάγος υπό τη νέα πλέον σύνθεση της διοίκησης του.

Η ασυλία των τραπεζιτών και η υπόθεση των 300 στρεμμάτων του Κέκροπα στο Π. Ψυχικό συνιστούν ζητήματα μείζονος σημασίας τα οποία παραμένουν εκκρεμή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και για τα οποία έχουν υπάρξει διαφορετικές μεταξύ τους αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υπό το πρίσμα τούτο πλησιάζει λοιπόν  η ώρα της κρίσης υπό την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, για την ασυλία των τραπεζιτών.

Η ολομέλεια καλείται να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση και να αποφανθεί οριστικά επί ενός νομοθετήματος που ξεπλένει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ πρώην και νυν τραπεζίτες, για πράξεις, παραλείψεις, απάτες, υπεξαιρέσεις, απιστία…

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έχει αποφανθεί υπέρ της συνταγματικότητας του εν λόγω νομοθετήματος όσον αφορά  3 αποφάσεις που ελήφθησαν πρωτοδίκως όταν οι έδρες είχαν κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό και αφορούσαν 2 υποθέσεις της Αγροτικής τράπεζας και 1 υπόθεση μεγάλου θεσμικού εφοπλιστή.

Τώρα, το ζήτημα πλέον τίθεται επί της ουσίας και εν τω συνόλω στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία υπό τη νέα προεδρία της καλείται να αποφανθεί.

Την ίδια ώρα, η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου καλείται επίσης κρίνει σύντομα και την υπόθεση των ακινήτων του Κέκροπα στο Π. Ψυχικό!

Η υπόθεση των 300 στρεμμάτων, που έχει περάσει από 40 κύματα, είναι ανοιχτή και παρουσιάζει μεγάλο επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον!

Θυμίζεται ότι στο εφετείο η υπόθεση είχε κριθεί υπέρ του Κέκροπα σε δεύτερο βαθμό με ανατροπή της πρωτοβάθμιας απόφασης.

Ωστόσο με αίτημα αναίρεσης που έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση θα κριθεί τελεσίδικα από το ανώτατο δικαστήριο που θα συνέλθει επίσης υπό τη νέα σύνθεση του, μετά την αλλαγή προέδρου.