Η Wall Street στάθμισε επίσης την τελευταία παρτίδα τριμηνιαίων αποτελεσμάτων για μια εικόνα για την υγεία της εταιρικής Αμερικής.

Η πολυάσχολη εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε, με τον κατασκευαστή chip Qualcomm που υποχώρησε 9% μετά την αδυναμία να συναντήσει τις προσδοκίες για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου και την έκδοση απογοητευτικών οδηγιών.

PayPal σημείωσε πτώση 9% μετά την δημοσίευση αποτελεσμάτων εντός γραμμής, ενώ η Moderna αποκτήθηκε με ενισχυμένες προοπτικές για το εμβόλιο Covid.

Tech bellwethers, Apple και Amazon πρόκειται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν το 67% των στοιχείων του S&P 500 έχουν εκδώσει τις τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις τους, με περίπου το 81% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet.

sell-off την Τετάρτη λόγω της υποβάθμισης των ΗΠΑ απο τον οίκο Fitch 

Οι μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη αφού η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη σε ξένο νόμισμα σε AA+ από AAA αργά την Τρίτη, επικαλούμενη «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση» τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 2% για τη χειρότερη μέρα από τον Φεβρουάριο, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτοξεύτηκαν. Ο S&P 500 και Dow Jones Industrial Average έκλεισαν επίσης χαμηλότερα.

Σε άλλες ειδήσεις, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στην τελευταία κίνηση μιας παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Η Wall Street αξιολόγησε επίσης τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας και των στοιχείων παραγωγικότητας δεύτερου τριμήνου που έδειξαν άνοδο.

Διαβάστε ακόμη: