Εσωτερική πληροφόρηση της Amazon διαρρέει σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram, όπου οι μεσίτες πωλούν δεδομένα σε τρίτους.

Οι μεσίτες λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ των πωλητών και των υπαλλήλων της Amazon, οι οποίοι διαρρέουν τα δεδομένα με αντάλλαγμα χρήματα.

Για τα εκατομμύρια των πωλητών που αποτελούν την ακμάζουσα αγορά της Amazon , λίγα πράγματα είναι διαρκώς τόσο ανησυχητικά όσο η απειλή της αναστολής για υποτιθέμενη αδικοπραγία με ρίσκο η επιχειρηματική δραστηριότητα να εξατμίζεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Το να βοηθήσουμε τρίτους πωλητές να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη και προσοδοφόρα επιχείρηση, επειδή ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι έμποροι μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία είναι να παραδεχτούν την ενοχή τους και να διορθώσουν το πρόβλημα ή να δείξουν επαρκή στοιχεία ότι δεν έκαναν τίποτα λάθος.

Η διαδικασία είναι συχνά δαπανηρή, χρονοβόρα και γεμάτη προκλήσεις.

Εισαγάγετε τον παράνομο μεσίτη…

Με χρέωση 200 έως 400 $, οι πωλητές μπορούν να πληρώσουν για υπηρεσίες όπως το «Amazon Magic», όπως το αποκαλεί ένας μεσίτης στην υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

Οι προσφορές περιλαμβάνουν επίσης πρόσβαση σε στελέχη της εταιρείας που μπορούν να αφαιρέσουν αρνητικές κριτικές για ένα προϊόν και να παρέχουν πληροφορίες για τους ανταγωνιστές.

Οι χρήστες καλούνται να στείλουν ένα προσωπικό μήνυμα για να μάθουν την τιμή ορισμένων υπηρεσιών.

Η ομάδα Telegram έχει πάνω από 13.000 μέλη και απέχει πολύ από το να είναι η μοναδική.

Άλλοι μεσίτες πωλούν παρόμοιες υπηρεσίες στο Telegram καθώς και στο WeChat, το WhatsApp και το Facebook Ομάδες.

Τα εμπιστευτικά δεδομένα προωθούνται ως χρυσός πληροφοριών για κάθε πωλητή που εργάζεται για την αποκατάσταση του προϊόντος ή του λογαριασμού του.

Οι ομάδες αποτελούν μέρος μιας ισχυρής αγοράς των λεγόμενων παρόχων υπηρεσιών μαύρου καπέλου που έχουν εμφανιστεί παράλληλα με την άνοδο των αγορών τρίτων στο Amazon, στο Etsy και Walmart.

Η αγορά της Amazon αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 60% των προϊόντων που πωλούνται στην πλατφόρμα και περιλαμβάνει πολλές επιχειρήσεις που παράγουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ετήσια έσοδα στον ιστότοπο.

Διαβάστε ακόμη: