Η Amazon λανσάρει σύστημα που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να πληρώσουν με τις παλάμες τους σε όλα τα καταστήματα Whole Foods μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Το Amazon One είναι μια βιομετρική τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να εισέρχονται και να πληρώνουν για αντικείμενα σε καταστήματα τοποθετώντας μια παλάμη πάνω από μια συσκευή σάρωσης.

Οι αγοραστές πρέπει πρώτα να συνδέσουν την παλάμη τους σε μια αποθηκευμένη πιστωτική κάρτα. Μετά από αυτό, μπορούν να πληρώσουν κουνώντας απλώς το χέρι τους πάνω από το περίπτερο.

Η εταιρεία εισήγαγε αρχικά την τεχνολογία στα καταστήματά της χωρίς ταμείο Go, αλλά αργότερα άρχισε να την προσθέτει στα σούπερ μάρκετ Whole Foods. Το Amazon One βρίσκεται τώρα σε περισσότερες από 200 τοποθεσίες Whole Foods και η εταιρεία είπε ότι θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα περίπου 500 καταστήματα του πολυτελούς παντοπωλείου τους επόμενους μήνες.

Η Amazon δήλωσε την Πέμπτη ότι βλέπει «αυξανόμενη ζήτηση» για την τεχνολογία, καθώς καταγράφει 3 εκατομμύρια χρήσεις του Amazon One.

Η εταιρεία εμπορεύεται ολοένα και περισσότερο τις τεχνολογίες φυσικών καταστημάτων της σε τρίτα μέρη στο πλαίσιο μιας μονάδας που τώρα ανήκει στο τμήμα cloud της Amazon Web Services.

Η Amazon έχει υπογράψει συμφωνίες με καταστήματα αεροδρομίων, αθλητικά στάδια και χώρους συναυλιών για να εγκαταστήσει την τεχνολογία πληρωμών αφής / παλάμης και το σύστημα πληρωμών χωρίς ταμείο, που ονομάζεται Just Walk Out.

Ενδεικτικά η δημοφιλής αλυσίδα αρτοποιείων-καφέ Panera Bread άρχισε να δοκιμάζει το Amazon One σε ορισμένα από τα καταστήματά της νωρίτερα φέτος. Και το στάδιο μπέιζμπολ Coors Field στο Ντένβερ τον Μάιο άρχισε να επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αγοράζουν αλκοόλ χρησιμοποιώντας τη συσκευή σάρωσης παλάμης.

Διαβάστε περισσότερα