Οι μετοχές της Wall Street έκαναν ράλι την Παρασκευή, ανακτώντας το έδαφος που έχασε την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σταθεροποιήθηκαν.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ενισχύθηκε 391,16 μονάδες ή 1,15% και έκλεισε στις 34.283,10 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 1,56% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 4.415,24 μονάδες.

O Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 2,05% στις 13.798,11 μονάδες, σημειώνοντας την καλύτερη μέρα από τον Μάιο.

Και οι 11 τομείς του S&P 500 ήταν θετικοί την Παρασκευή, αλλά η τεχνολογία ξεπέρασε τις επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 2,6%.

Η Microsoft εκτινάχθηκε σε υψηλά όλων των εποχών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισε τη μέρα υψηλότερα κατά 2,5%.

Apple, Meta, Tesla και Netflix σημείωσαν άλμα άνω του 2% η καθεμία, ενώ η Alphabet κέρδισε 1,8%.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για τους δείκτες

Η άνοδος της Παρασκευής ήταν επίσης αρκετή για να αυξήσει τους τρεις βασικούς μέσους όρους για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ ο Dow σημείωσε περίπου 0,7%. Ο Nasdaq ήταν ο υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο περίπου 2,4% την εβδομάδα.

Οι μετοχές σημείωσαν ανάκαμψη καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς κυμάνθηκε γύρω από την γραμμή μη μεταβολής.

Ήταν μια αξιοσημείωτη αντιστροφή από τη δράση της Πέμπτης, στην οποία το επιτόκιο στο 10ετές εκτινάχθηκε πάνω από 10 μονάδες βάσης.

Η άνοδος των αποδόσεων ακολούθησε μια απογοητευτηκή δημοπρασία ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών και τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell που πρότεινε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη παρέμβαση για την καταστολή του πληθωρισμού.

Το sell-off που ακολούθησε την Πέμπτη έσπασε επίσης τα μεγαλύτερα σερί νικών για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρά την πρόσφατη αστάθεια, μια ανθεκτική οικονομία βοήθησε τις μετοχές, παρόλο που οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι για το χρονοδιάγραμμα της Fed σχετικά με την πολιτική επιτοκίων, σύμφωνα με την UBS.

«Ένα συνεχές υψηλό επίπεδο ανεκπλήρωτων θέσεων εργασίας και σταθεροί ισολογισμοί του ιδιωτικού τομέα υποστηρίζουν την άποψή μας για μια «ήπια» οικονομική προσγείωση», έγραψε σε σημείωμα της Παρασκευής ο David Lefkowitz της UBS.

Διαβάστε ακόμη: