Με το Dacia Sandero Stepway  θα ταξιδεύετε και θα «γράφετε» χιλιόμετρα, θα προσπερνάτε τα πρατήρια καυσίμων χωρίς να σταματάτε.

Πως γίνεται αυτό;

Πολύ απλά και κατανοητά, αυτό γίνεται με την έκδοση του Sandero Stepway που «καίει» βενζίνη και υγραέριο (LPG).

Και με αυτήν την έκδοση θα καλύψετε σίγουρα απόσταση 900 χλμ. και αν είστε φαν της οικονομικής οδήγησης, μπορείτε θα ξεπεράσετε και το φράγμα των 1.000 χλμ.

Όπως χαρακτηριστικά έδειξε και το κομπιούτερ, είχαμε αυτονομία 570 χλμ. με βενζίνη, με κατανάλωση 7.5 λίτρα/100 χλμ. και 360 χλμ. με το υγραέριο και μέση κατανάλωση 10 λίτρα/100 χλμ.. Aυτή βρίσκεται στη θέση της ρεζέρβας, κάτω από τη μοκέτα και η όλη κατασκευή είναι εργοστασιακή. Έτσι δηλαδή εισάγεται..

Το «μοτεράκι» είναι ενός λίτρου, 3κύλινδρο, turbo, απόδοσης 100 ίππων, με 170 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Αριστερά του πίνακα οργάνων βρίσκονται οι δύο διακόπτες επιλογής καυσίμου.

Ο προορισμός του αυτοκινήτου δεν είναι να βάζει φωτιά στην άσφαλτο, ούτε να βγάζει κάποιο σπορτιφ χαρακτήρα. Δεν είναι στο DNA της Dacia αυτό, καθώς ο στόχος της είναι το «value for money», και αν ξεφύγει από αυτό οι τιμές θα εκτοξευθούν.

Το Sandero Stepway, είναι για να κινείσαι με οικονομία, σε ένα περιβάλλον που σου προσφέρει χαλαρότητα και ένα πανεύκολο μενού μέσω της οθόνης ψυχαγωγίας 8 ιντσών.

Φέρει σωστές διαστάσεις για every day use, με μήκος 4.099, πλάτος 1.948 και ύψος 1.535 χλστ. με μεταξόνιο 2.604 χλστ. ενώ τα 201 χλστ. απόσταση από το έδαφος σας δίνουν τη δυνατότητα στο να ακολουθήσετε και ήπιους χωματόδρομους, ενώ σημαντικό ρόλο «παίζει» και η έλλειψη μεγάλων προβόλων στο αμάξωμα.

Στο δρόμο δε θα σας αγχώσει το ελαφρύ τιμόνι, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών 205/60-16 συμβάλουν στην άνεση.

Για τους φίλους των επιδόσεων, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 177 χλμ./ώρα, για την επιτάχυνση 0-100 ο χρόνος είναι 11,9 δευτ. και οι εκπομπές 114 γρ./χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP.

Aπό τα ελάχιστα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με σύστημα υγραερίου, το οποίο εκτός από αυτονομία προσφέρει οικονομία σε προσιτή τιμή αγοράς και εξοπλισμός που καλύπτει και δεν υπερβαίνει τα όρια.

Τιμές από 18.950 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: