Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα εξηγήσαμε ότι για εμάς αυτό δεν ήταν μια καθόλου εύκολη απόφαση. Ήταν όμως μια απόφαση που επιβλήθηκε από αυστηρά πολιτικούς παράγοντες», αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανάφερε πως «η κατάσταση η οποία έχει προκύψει και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτήθηκε, τροφοδοτήθηκε και καλλιεργήθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική ομάδα με τις προτροπές του «φύγετε», τη λογική της αποπαρασίτωσης και του ξεαραχνιάσματος, που έχει χαρακτηριστεί η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο κ. Κασσελάκης από στενότατους συμβούλους».

Επιπλέον, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς χαρακτήρισε τη νέα ηγετική ομάδα που συγκροτήθηκε γύρω από τον Στ. Κασσελάκη ως «διάφορα προβληματικά στοιχεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων χρόνων, τα οποία μετέτρεψε σε απολύτως κυρίαρχα» κάνοντας λόγο «για έναν δημαγωγικό λαϊκισμό, έναν λόγο που προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες»φέρνοντας ως παράδειγμα από τη μια μεριά τον κύριο Κασσελάκη να μιλάει για το κεφάλαιο ως εργαλείο ευημερίας και στη συνέχεια να μιλάει για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Βλέπουμε έναν λόγο ο οποίος επιμένει σε μια κενή περιεχομένου επίκληση του ελληνικού ονείρου, που είναι ο καταστατικός μύθος του σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού, βλέπουμε μια σειρά από ιδεολογικές μετατοπίσεις, από πολιτικές μετατοπίσεις, από μια μετάλλαξη του κόμματος και αυτό οδήγησε σε μια δύσκολη απόφαση, η οποία όμως είχε να κάνει με το γεγονός ότι η πολιτική συμπόρευση ήταν πλέον αδύνατη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πρόσφατη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για ακραία συντηρητικά μονοπάτια που οδηγεί η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «το θέμα είναι να αναρωτηθεί κανείς σε ποιον απευθύνεται η δήλωση».

Ερωτηθείς εάν έχει ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας για τη «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε πως «ήταν ταχύτατη από τη στιγμή της εκλογής του κυρίου Κασσελάκη και από τις κινήσεις οι οποίες έγιναν για τη συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας. Προφανώς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» ενώ καταλόγισε ευθύνες σε όλους και στον ίδιο προσωπικά «που ενδεχομένως δεν υποδείξαμε συγκεκριμένα στοιχεία πολιτικής, τα οποία τελικά επιταχύνθηκαν, πύκνωσαν και κατέστησαν κυρίαρχα, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο».

Διαβάστε ακόμη: