Η Cupra προκαλεί και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτότυπου Dark Rebel.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν πρωτότυπα μοντέλα, ώστε να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις του κοινού και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα κατασκευάσουν τα νέα μοντέλα. Αν κρίνουμε από την υποδοχή που είχε η πρώτη αποκάλυψη του Cupra Dark Rebel, τότε οι πιθανότητες για να δούμε το supercar της Cupra στους δρόμους αυξάνονται σημαντικά.

Σε αυτό συνηγορεί και η είδηση της τελευταίας στιγμής από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Volkswagen, Τόμας Σέφερ, ότι η Seat θα σταματήσει την παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Cupra!

Όσοι λοιπόν θεωρούσαν ότι το Dark Rebel θα έμενε στα χαρτιά, σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, αφού στο Volkswagen Group Night, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο το πρωτότυπο μοντέλο, πριν κάνει την επανεμφάνισή του στο Cupra IAA Open Space, στο πλαίσιο φυσικά της έκθεσης αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο, που διήρκεσε μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το αποκλειστικά σχεδιασμένο σε υπολογιστή, πρωτότυπο και μάλιστα με τη συμβολή περισσότερων από 270.000 διαμορφώσεων από φίλους της μάρκας, εντυπωσιάζει με το παρουσιαστικό του που είναι αντίστοιχο ενός supercar. Αν και το μήκος των 4,5 μέτρων είναι «λογικό» το πλάτος των 2,2 μέτρων μάλλον θα πρέπει να μειωθεί στο μοντέλο παραγωγής. Εντυπωσιακό είναι και το άνοιγμα των θυρών τύπου «ψαλίδι» που φτάνει επίσης τα 2,2 μέτρα, ενώ το ύψος του φτάνει τα 1,3 μέτρα.

Για το ηλεκτρικό σύνολο δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες, αλλά κρίνοντας από την επιβλητική εξωτερική εμφάνιση, η ισχύς του θα είναι αντίστοιχη, προσφέροντας και τις ανάλογες επιδόσεις. Αυτό όμως που αποκαλύφθηκε είναι το, λιτό, φουτουριστικό διθέσιο εσωτερικό του, που σίγουρα αρμόζει σε αυτοκίνητο επιδόσεων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κεντρική κονσόλα, που συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος είναι διάφανη, ενώ σε καίρια σημεία, όπως στις πλάτες των καθισμάτων, δεσπόζει το λογότυπο της Cupra. Κυρίαρχο ρόλο στο εσωτερικό διαδραματίζει και ο φωτισμός, που μεταβάλλεται ανάλογα τις επιθυμίες του οδηγού.

Παράλληλα υπάρχουν τρεις προκαθορισμένες θέσεις, η Exponential Square με ψηφιακά – 3D γραφήματα, η Exponential Cube, που ταιριάζει σε οδήγηση στην πίστα και η Exponential Infinite, όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο με παράλληλη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα μέλη της «φυλής» Cupra Tribe.

Το Cupra Dark Rebel φέρνει το μέλλον των σπορ, ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιο σύντομα απ’ ότι ίσως είχε εκτιμηθεί αρχικά, ειδικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε ακόμη: