Η Credit Agricole SA απέκτησε μερίδιο 7% στην Worldline SA σε μια συναλλαγή που δεν έγιναν γνωστοί οι οικονομικοί της όροι με σκοπό να βοηθήσει αφενός στη σταθεροποίηση του “ταλαιπωρημένου” εταίρου της στον τομέα των πληρωμών και αφετέρου στην ενίσχυση της κοινοπραξίας η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι.

Η επένδυση «προορίζεται να ενισχύσει αυτή τη συνεργασία για να δημιουργήσει έναν σημαντικό παράγοντα στη γαλλική αγορά υπηρεσιών πληρωμών για εμπόρους», δήλωσε η Credit Agricole σε δήλωσή της σήμερα, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να παραμείνει «μακροπρόθεσμος μέτοχος μειοψηφίας».

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο γαλλικός όμιλος συζητούσε μια πιθανή κίνηση για αγορά μετοχών στη Worldline ύστερα από την πτώση των μετοχών της, επικαλούμενος ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Πτώση της μετοχής

Η Worldline τον Οκτώβριο μείωσε τις προοπτικές για τις πωλήσεις της, λέγοντας ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο προσεκτικοί και ξοδεύουν λιγότερα, κάτι που “φρενάρει” την ανάπτυξη και τα κέρδη της εταιρείας. Οι μετοχές υποχώρησαν σε ποσοστό 59% εκείνη την ημέρα. Η προειδοποίηση προστέθηκε σε μια σειρά από άσχημα νέα για τον κλάδο πληρωμών στην Ευρώπη, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντική επιβράδυνση μετά από χρόνια ανάπτυξης. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι σχηματίζουν μια κοινοπραξία στις πληρωμές για εμπόρους, σχεδιάζοντας να επενδύσουν περίπου €80 εκατ. μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Worldline θα είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της μονάδας, κατέχοντας το 50% συν μία μετοχή.

Διαβάστε ακόμη: