Το Cozycore, όπως λέει και λέξη, προωθεί την ηρεμία μέσα στον προσωπικό χώρο και γι΄ αυτό αποτελεί το απόλυτο trend της διακόσμησης του φθινοπώρου.

Όλα στηρίζονται στο layering

Το κλειδί για την επίτευξη ενός πραγματικά φθινοπωρινού σπιτιού είναι το layering. Το να δημιουργείς στρώσεις είναι η καλύτερη ιδέα για την αλλαγή της εποχής και επίσης ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ζεστάνεις το σπίτι σου. Με το να χρησιμοποιήσεις υφάσματα, χαλιά και αξεσουάρ και να δημιουργήσεις στρώσεις , μπορείς πραγματικά να μεταμορφώσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου και να του δώσεις ένα νέο, ελκυστικό σχέδιο.

Λέμε ΝΑΙ στη ζεστασιά των παραθύρων 

Ενώ το να τοποθετείς περισσότερες κουβέρτες στον καναπέ μοιάζει με προφανές φθινοπωρινό decor, υπάρχει κι ένας άλλος χώρος που απαιτεί την προσθήκη περισσότερων στρωμάτων. Για τα παράθυρα γίνεται ο λόγος… Σκέψου 2 ή και 3 κουρτίνες συνδυασμένες μαζί. Για παράδειγμα στόρια, λεπτές κουρτίνες αλλά και κάποιες που κάνουν σκίαση το βράδυ! Να θυμάσαι πως το layering στα παράθυρα αποτελεί το μυστικό για να διατηρήσεις τη ζεστασιά στο εσωτερικό και να κάνεις το δωμάτιό σου πιο πολυτελές και κομψό.

Φως, φως και πάλι φως!

Η φθινοπωρινή ατμόσφαιρα απαιτεί χαμηλό φωτισμό, φωτιά και πολλά κεριά. Θα πρέπει να λάβεις υπόψη τις σκοτεινές γωνίες και οποιεσδήποτε επιφάνειες που προσφέρουν μια ευκαιρία για φωτισμό. Μην παραμελείς τα περβάζια των παραθύρων. Βάλε μια λάμπα, κεριά ή ένα φωτιστικό για να μαλακώσει το σκοτάδι και να δώσει ζεστασιά σε βάθος.

Δώσε έμφαση στη μαγεία των φυσικών υλικών

Καθώς προσθέτουμε όλο και περισσότερα στρώματα, το κλειδί για τη διατήρηση μιας πραγματικής cozycore αισθητικής είναι να αξιοποιούμε τα στοιχεία απευθείας από τη φύση. Οι φθινοπωρινές μας βόλτες μπορούν να αποτελέσουν μια υπέροχη έμπνευση για το στυλ του σπιτιού μας για την εποχή που αλλάζει. Ρίξε μια ματιά στη χρωματική παλέτα του περιβάλλοντός σου και αναζήτησε αξεσουάρ που αντανακλούν το μπρονζέ, το καμένο πορτοκαλί και τα κεχριμπαρένια της φύσης. Ένα όμορφο καφέ γυάλινο βάζο ταρταρούγας με μερικές αποξηραμένες κεφαλές ορτανσίας θα ήταν μια πραγματικά κομψή προσθήκη στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο τζάμι.

Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρώματά σου. Όσον αφορά τα εποχιακά αξεσουάρ, τα καλύτερα κομμάτια αντικατοπτρίζουν την υπέροχη ύπαιθρο κατά τη διάρκεια αυτής της εκπληκτικής εποχής του χρόνου. Τα pampas και αποξηραμένο φύλλωμα είναι στο top10 της διακόσμησης για το φθινόπωρο, προσφέροντας μια αίσθηση γείωσης και ηρεμίας, ενώ συμπληρώνουν απαλά το συνδυασμό χρωμάτων.

Δώσε έμφαση στά ζεστά αρώματα που χαρίζουν καλή ενέργεια και θαλπωρή

Το Cozycore έχει να κάνει με το ελκυστικό και στις πέντε αισθήσεις, και το άρωμα είναι μια τεράστια απαίτηση. Δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις τη δύναμη του αρώματος.

Το να τυλίγεις το σπίτι σου με τα τέλεια εποχιακά αρώματα δημιουργεί μια ζεστή, φθινοπωρινή αίσθηση.

Διαβάστε ακόμη: