Η μεγάλη συναυλία των Coldplay στην Ελλάδα είναι γεγονός. Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα έρχεται απόψε 8 και αύριο 9 Ιουνίου στην Αθήνα, για να γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο με πάνω εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
Αν και οι πόρτες του ΟΑΚΑ ανοίγουν στις 17:00 και οι Colplay αναμένεται να βγουν στη σκηνή λίγο μετά τις 21:00, οι φαν έχουν αρχίσει ήδη να σχηματίζουν ουρά αναμονής έξω από το στάδιο. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι θαυμαστές του συγκροτήματος που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από την αρένα, περιμένουν από το πρωί στην αναμονή, έτσι ώστε όταν ανοίξουν οι πόρτες, να διεκδικήσουν μια θέση όσο πιο κοντά γίνεται στη σκηνή. Ρεπόρτερ του «Στούντιο με Θέα» συνάντησε παρέες Ολλανδών και Ελλήνων που έχουν εφοδιαστεί με τρόφιμα και νερά και περιμένουν.

Φορούν τα καπέλα, τα γυαλιά τους και τα γκλίτερ στο πρόσωπό τους και έχουν πάρει θέση στην ουρά.

«Είναι η δεύτερη φορά που πάμε και είπαμε να το ζήσουμε κοντά στη σκηνή. Καπελάκι, γυαλάκι, αντηλιακό, κομπλέ» είπε μια θαυμάστρια.

Πρόκειται για μια συναυλία γεμάτη μηνύματα αγάπης και μηνύματα για την προστασία του πλανήτη, μέρος των εσόδων της οποίας διατίθενται για το καθάρισμα των ωκεανών κι άλλες δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος. Είναι μια συναυλία για όλες τις ηλικίες, για μικρούς και μεγάλους, έχει διδακτικό χαρακτήρα και βέβαια τρομερή ενέργεια η οποία μεταφέρεται από το συγκρότημα στην αρένα και τις κερκίδες προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.

Τα μέλη του συγκροτήματος μας παρακαλούν, αντί για πλαστικά μπουκαλάκια, στη συναυλία να πάρουμε μαζί το παγούρι μας και να το γεμίσουμε με βρύσες που θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία και να προτιμήσουμε το μετρό αντί για το αυτοκίνητο. Επίσης μας συστήνουν να αποφύγουμε τα backpacks και τις μεγάλες τσάντες και να έχουμε μόνο μικρά τσαντάκια.

Θα υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα με ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τα κωφά και βαρήκοα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν τις δονήσεις της μουσικής μέσω subpacks (ηλεκτρονικών γιλέκων) που θα προσφερθούν δωρεάν.

Σε μία από τις πιο κεντρικές εισόδους του σταδίου θα λειτουργεί ένα άνετο, ήσυχο δωμάτιο, στο οποίο όποιος θέλει μπορεί εκεί να ηρεμεί και να απομονωθεί από ήχους και πολυκοσμία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κρις Μάρτιν ο οποίος φροντίζει να κάνει meditation κάθε πρωί.