Την κρίση της πανδημίας άφησε οριστικά πίσω του ο κολοσσός της Coca-Cola, δεδομένου πως τα αποτελέσματα του για το τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και πάνω από πέντε χρόνια. Άλλωστε, οι καταναλωτές των αναψυκτικών του ομίλου δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την άνοδο των τιμών.

Συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα της αμερικανικής πολυεθνικής αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση στα 10,5 δισ. δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν τις επιδόσεις της στα 9,8 δισ. δολάρια. Έτσι, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν περίπου στα 2,8 δισ. σε σχέση με τα 2,4 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 24% σε ετήσια βάση.

Στα επίπεδα αυτά ο αμερικανικός κολοσσός των αναψυκτικών κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το σύνολο του δημοσιονομικού έτους, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις θετικές προβλέψεις της για ρυθμό ανάπτυξης 5%-6%, που θα διαμορφώσει τα κέρδη της ανά μετοχή στα 2,45 δολάρια, από 2,32 δολάρια ανά μετοχή το 2021.

Το άνοιγμα των καταστημάτων, της εστίασης και της ψυχαγωγίας με την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων ωφέλησε τις πωλήσεις της εταιρείας διεθνώς, αν και το πάγωμα των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, που ήταν μια από τις ισχυρότερες αγορές για την Coca-Cola, σίγουρα θα της κοστίσει. Συγκεκριμένα εκτιμάται πως οι απώλειες από την Ρωσία θα μειώσουν τον παγκόσμιο τζίρο κατά 1% και θα αφαιρέσουν 4 σεντς στα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της χρονιάς.