Aύξησε τις ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων και κερδών της σήμερα η Coca Cola, ανακοινώνοντας παράλληλα κέρδη άνω των αναμενομένων, επωφελούμενη από τους καταναλωτές που αγοράζουν αναψυκτικά, χυμούς και ενεργειακά ποτά της σε υψηλότερες τιμές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου που αποδίδονται στους μετόχους ύψους 3,09 δισ. δολαρίων ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 2,83 δισ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 8%, στα 11,91 δισ. δολάρια.

Οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 9% το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ ο όγκος των κιβωτίων αυξήθηκε κατά 2%.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο περίπου 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι η ανταγωνιστική PepsiCo, ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν σε ακριβότερα αναψυκτικά, που ονομάζονται «προσιτές πολυτέλειες» σε μια εποχή αυξημένων τιμών στα τρόφιμα.

Η Coca-Cola αναμένει τώρα αύξηση των οργανικών εσόδων της τάξης του 10% έως 11% για ολόκληρο το έτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 8% έως 9%.

Η εταιρεία προέβλεψε τα ετήσια βασικά κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν μεταξύ 7% και 8%, σε σύγκριση με προηγούμενες προσδοκίες για αύξηση 5% έως 6%.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της έχει υποχωρήσει 15% φέτος, μειώνοντας την χρηματιστηριακή της αξία σε περίπου 234 δισ. δολάρια, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για μελλοντικές προκλήσεις.

Ο κολοσσός των αναψυκτικών, όπως και άλλες εταιρείες, έχει αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα του, οδηγώντας κάποιους καταναλωτές να αγοράζουν φθηνότερες μάρκες ιδιωτικής ετικέτας.

Ωστόσο, παρόλο που πολλά εμπορεύματα έχουν γίνει λιγότερο ακριβά, οι τιμές της ζάχαρης, η οποία είναι βασικό συστατικό στο κυρίως προϊόν της Coca Cola παρέμειναν υψηλές, αναγκάζοντας την εταιρεία σε αυξήσεις.

Διαβάστε ακόμη: