Την ακύρωση την έρευνας για μονοπωλιακές πρακτικές της Coca-Cola ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλούμενες ανεπαρκή στοιχεία για την υπόθεση. Μια απόφαση που είχε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς εκτός από τη μητρική εταιρεία οι κατηγορίες βάρυναν και την ελληνική Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπως και την Coca-Cola Europacific Partners.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από αμφιβολίες ότι οι τρεις εταιρείες έκαναν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά που δραστηριοποιούνται, παρέχοντας εκπτώσεις υπό όρους σε λιανοπωλητές σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο νέων ποτών στην αγορά.

Στη συνέχεια συνέλεξε πληροφορίες από τις τρεις εταιρείες, τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και τους ανταγωνιστές τους.

«Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής βάση για περαιτέρω συνέχιση της έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής ανταγωνισμού της Ε.Ε.

«Το κλείσιμο της έρευνας δεν συνιστά συμπέρασμα ότι η εν λόγω συμπεριφορά συμμορφώνεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα