Το σόου του «Cirque du Soleil» (τσίρκο του ήλιου), «Messi10», εμπνευσμένο από τη ζωή και την καριέρα του Λιονέλ Μέσι, επιστρέφει από την Αργεντινή με τη φιλοδοξία να…ταξιδέψει  έως το Μαϊάμι, όπου παίζει σήμερα ο διάσημος Αργεντινός.

Η παράσταση γεννήθηκε ως «όνειρο», εξηγεί στο EFE ο  Σέρχιο Λαβιέ, συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Pop Art Music, ο οποίος δημιούργησε το έργο μαζί με την καναδική εταιρεία:

«Όλα ξεκίνησαν ως μια τρελή ιδέα όπου προσπαθήσαμε να ενώσουμε δύο κόσμους, όπως μια παράσταση αυτού του τύπου και προφανώς τη φιγούρα του Λιονέλ, του πιο σημαντικού παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Μετά από δύο επαναπρογραμματισμούς, θα κάνει τελικά πρεμιέρα στο Μπουένος Άιρες στις 5 Οκτωβρίου εν μέσω μεγάλης προσδοκίας του κοινού.

Το «Messi10» κυκλοφόρησε το 2019 στη Βαρκελώνη, όταν ο Μέσι αγωνιζόταν στη Μπαρτσελόνα και η επιτυχία ήταν ηχηρή. Όπως ανέφερε ο Σέρχιο Λαβιέ «τα περισσότερα τσίρκο παραμένουν 30 ημέρες σε κάθε τοποθεσία και, όπου κρίνεται απαραίτητο,  ενώ στη Βαρκελώνη έμεινε για τέσσερις μήνες.»

Ένα χρόνο αργότερα, η πανδημία του Covid-19 σταμάτησε τη διεθνή περιοδεία. Η εταιρεία έπρεπε να αναδιαρθρωθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Τώρα έχουμε ολόκληρη την περιοδεία του 2024, αφού τελειώσουμε στην Αργεντινή στα τέλη του τρέχοντος έτους, και μετά αρχίζουμε να ανεβαίνουμε γεωγραφικά σε όλη τη Νότια Αμερική, περνώντας από την Κεντρική Αμερική, για να καταλήξουμε στο Μαϊάμι», δηλώνει ο Βαβιέ.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ από την Αργεντινή, προκάλεσε  αλλαγές που έχουν επαναπροσανατολίσει την παράσταση. Μία από αυτές ήταν να ενσωματωθεί το θρυλικό πλέον τραγούδι «Muchachos», του συγκροτήματος «La Mosca Tsé-Tsé», το οποίο συνόδευε την ομάδα ως ύμνο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Διαβάστε ακόμη: