Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποτελεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή σε ασίστ παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία –χρονικά– έρευνα του CIES Football Observatory, δηλαδή του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995, ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Το Κέντρο κατατάσσει ποδοσφαιριστές από 75 πρωταθλήματα του κόσμου για 365 ημέρες (01/03/2022 – 01/03/2023), υπολογίζοντας τον αριθμό των ασίστ αλλά και τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν.

Ο 31άχρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, προηγείται στον πίνακα με 18 ασίστ και… σκορ 23.4, μπροστά από τον Ουσμάν Ντεμπελέ (Γαλλία, Μπαρτσελόνα) που μετρά 14 ασίστ και σκορ και τον Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα) με 17 ασίστ και σκορ 16.8.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)

Με 12 ασίστ και σταθμισμένο σκορ 13.8, που τον τοποθετεί στην έκτη θέση συνολικά, ο 21άχρονος Ντέγιαν Κουλουσέφκσι (Σουηδία, Τότεναμ) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μεταξύ των παικτών U23, ενώ, ο Σαμπάστιαν Βίγια (Κολομβία, Μπόκα Τζούνιορς) είναι ο κορυφαίος παίκτης που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής, στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 14 ασίστ και σκορ 11.9.

Καθαρά αριθμητικά, χωρίς στάθμιση των ασίστ με βάση το επίπεδο και τον αριθμό των αγώνων, τρεις παίκτες βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας μοιράσει 19 ασίστ. Ντούσαν Τάντιτς (Σερβία, Άγιαξ), Αχμέντ Σαγέντ «Ζίκο» (Αίγυπτος, Ζάμαλεκ), καθώς και ο Εμίλ Χάνσον (Νορβηγία, Χέρκουλες). Προηγούνται των Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι) και Μάικ Τρεζόρ (Βέλγιο, Γενκ), αμφότεροι με 18 ασίστ, ενώ, τρίτος είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε ακόμη: