Το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό.

Ένας δυνατός κρότος στον αριστερό μπροστινό τροχό έπληξε τη λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής. Ωστόσο, η υπηρεσία ασφαλείας του πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις –ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν– εν μέσω ισχυρισμών ότι διακυβεύτηκαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα, υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του καναλαιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail που αναμεταδίδει την είδηση, πάντως, δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί ο ισχυρισμός.

Σύμφωνα με το αντικρεμλινικό κανάλι, ο Πούτιν κατευθυνόταν προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε μια αυτοκινητοπομπή-δόλωμα, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό.

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Πώς έφτιαξαν οι Ρώσοι την λιμουζίνα του Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέλαβε στις 7 Μαΐου την έκδοση παραγωγής της νέας του προεδρικής λιμουζίνας. Πως όμως κατάφεραν οι ρώσοι να μεταφέρουν με απόλυτη ασφάλεια τον πρόεδρό τους;

Οι πρόεδροι των πλούσιων κρατών επιδιώκουν να κυκλοφορούν με πολυτελείς λιμουζίνες που κατασκευάζονται στην χώρα τους. Πρόκειται για έναν άγραφο νόμο που αναφέρει ότι σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις ο αρχηγός ενός πλούσιου κράτους πρέπει να κυκλοφορεί με μια θωρακισμένη λιμουζίνα που κατασκευάζεται από ομοεθνείς του. Και αυτό γιατί το αυτοκίνητο ενός προέδρου δεν αποτελεί μόνο σύμβολο ευημερίας του λαού του, αλλά είναι θέμα εθνικού πρεστίζ και τεχνολογικής υπεροχής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Aurus είναι το πρώτο προεδρικό αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας, σχεδιασμένο ειδικά για τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Η λέξη Aurus είναι σύνθετη και προέρχεται από την λατινική λέξη aurum που σημαίνει χρυσός και το όνομα της Ρωσίας στα αγγλικά (Russia). Ο πρόεδρος της Ρωσίας επιθυμούσε διακαώς το δικό του αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής, για αυτό τον λόγο ασχολήθηκε από την ημέρα που “παρουσιάστηκε” το πρώτο πρωτότυπο. Η διαδικασία εξέλιξης κράτησε μια πενταετία, με το πρώτο μοντέλο προπαραγωγής να εμφανίζεται στην ορκομωσία του Πούτιν τον Μάιο του 2018.

Στόχος του πρότζεκτ “Cortege” ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που θα πληρούσε τις μοναδικές απαιτήσεις εισόδου στο προεδρικό γκαράζ, ενώ παράλληλα θα κάλυπτε τις επιθυμίες των αγοραστών πολυτελών αυτοκινήτων στην λιανική αγορά. Φυσικά, ρόλο κράχτη στο συγκεκριμένο εμπορικό εγχείρημα αποτελεί η προεδρική λιμουζίνα του Πούτιν. Το πολυδιαμορφώσιμο πάτωμα του Aurus θα αποτελέσει την βάση για μια 4θυρη λιμουζίνα, ένα 4θέσιο κάμπριο, ένα πολυμορφικό και ένα SUV.

Για την δημιουργία του Aurus, οι ομάδες των τμημάτων έρευνας, εξέλιξης και σχεδίασης, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την εγχώρια αλλά και παγκόσμια τεχνογνωσία πάνω στην κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων. Για αυτό τον λόγο προχώρησαν και σε συνεργασία με την Porsche για την κατασκευή του υβριδικού συστήματος κίνησης με τον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων. Στην προκειμένη περίπτωση της θωρακισμένης λιμουζίνας των 6μιση τόνων του Πούτιν η απόδοση φτάνει του 600 ίππους και τα 880 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν 9 σχέσεων και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δλ..

Σύμφωνα με τους ρώσους, η εξέλιξη του Aurus περιελάμβανε δεκάδες δοκιμές για να πληροί τουλάχιστον 60 κριτήρια: ασφάλεια, επιδόσεις, φρένα, ορατότητα, πολυτέλεια, φιλικότητα προς το περιβάλλον, κατανάλωση καυσίμου κ.α.

 

Διαβάστε ακόμη: