Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε στη Βουλή ότι δεν έδωσε καμία εντολή για μπάζωμα του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο κ. Τριαντόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Μπούμπα αλλά και στις καταγγελίες που τον θέλουν ως το πρόσωπο που αποφάσισε να μπαζωθεί ο χώρος, είπε χαρακτηριστικά: «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας και για αυτό κάθε αναφορά που κάνω, γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα, τις οικογένειες και την ίδια την κοινωνία. Και πάντα είμαι ξεκάθαρος. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις χώρου, αυτές που έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα όπως προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών» είπε

«Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί.  Από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να γίνουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν. Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο τους» τόνισε.

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού. Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιώνει. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, άλλωστε το έχει δηλώσει ο ίδιος δύο φορές. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό του στους γονείς που «θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να νιώσει το δράμα τους» και τον σεβασμό στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: