Σήμερα (06/12), ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι «η θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται στους διεθνείς οικονομικούς δείκτες», μιλώντας στο 33ο Greek Economic Summit, με θέμα «Μεγάλα στοιχήματα σε καιρούς προκλήσεων».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, στάθηκε στις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας, καθώς και τη σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D).

Στόχο μας, αποτελεί «να αναδείξουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί, πλέον, έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον “κολοσσών” όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen και άλλων, γεγονός που αναβαθμίζει τη θέση μας στους διεθνείς οικονομικούς δείκτες και κατατάσσει την Ελλάδα σε κόμβο καινοτομίας», επεσήμανε αρχικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση καλλιεργεί τις συνθήκες και παρέχει τα απαραίτητα “εργαλεία”, ώστε οι ταλαντούχοι, νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα, με έδρα την Ελλάδα», ενώ έκανε ειδική μνεία στη δυναμική που έχει αποκτήσει το Elevate Greece.

Τέλος, ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Καλιφόρνια, τις «γέφυρες» επικοινωνίας και συνεργασίας που χτίζονται με το αντίστοιχο οικοσύστημα της Silicon Valley και τις ευρύτερες προοπτικές συνεργασίας με εταιρείες και Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη: