Αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, για το κύμα ακρίβειας και την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «στοχεύουν σε δυνητικά εκλογικά ακροατήρια, με όρους επιδοματικής εξάρτησης, που θύμισαν τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που η ίδια η ΝΔ κατήγγειλε».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι τα μέτρα θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος, με το σκεπτικό πως έστω και λίγο, μπορεί να ανακουφίσει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε όμως πως το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί αυτά να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα για τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ και για τους συνταξιούχους. «Εφόσον υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε είτε για 13η σύνταξη είτε για ένα επίδομα όπως το ΕΚΑΣ, που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ και το οποίο έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η στήριξη τους να αποκτήσει επίσης πιο μόνιμα χαρακτηριστικά», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ενίσχυση του εισοδήματος

Πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να εξετασθεί η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και κατέληξε: «Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή απέκτησε έναν χαρακτήρα τεχνητά πολωτικό που δεν επικεντρώνεται στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Από την μία, έχουμε το συντηρητικό πρόσημο διακυβέρνησης της ΝΔ κι από την άλλη έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση απαξιωμένη από την κοινωνία, η οποία, υπό το βάρος της δικής της διακυβέρνησης, αδυνατεί να πείσει πως έχει ρεαλιστική αντιπρόταση διακυβέρνησης.

Οι διαμάχες τους δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ήρθε η ώρα να καλύψουμε το πολιτικό κενό που υπάρχει, της έκφρασης και της εκπροσώπησης των προοδευτικών δημοκρατικών πολιτών».