Διορθωτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μετοχές των τραπεζών να δέχονται πιέσεις, αν και η αγορά παραμένει κοντά στα υψηλά 9ετίας.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.344,61 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,46 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,16%.

Η εικόνα στο ταμπό του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (2,15%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,87%) και του ΟΤΕ (+0,49%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,02%), της Coca Cola HBC (-0,68%) και της Πειραιώς (-0,65%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,55%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,47%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,66%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,33%).

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 23 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα (+3,31%) και ΕΥΑΘ +2,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΟΛΘ -1,95% και Premia -1,36%.

Διαβάστε περισσότερα