Παρά τη διεθνή επιφυλακτικότητα και την κόπωση από το 5ήμερο ράλι, το ελληνικό χρηματιστήριο διατηρεί σταθερή τροχιά κοντά στα πολυετή υψηλά, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται σήμερα Τετάρτη κατά +0,17% στις 1.858,80 μονάδες.
Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις μετά το ράλι
Το 5ήμερο ανοδικό σερί που προσέθεσε +1,85% στον Γενικό Δείκτη, λογικά οδηγεί σε ένα ήπιο profit taking. Η αγορά βρίσκεται μόλις 1,25% κάτω από το ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους των 1.879,23 μονάδων, ενώ η φετινή συνολική άνοδος αγγίζει το +26,27%. Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν με αποδόσεις άνω του +44% από τις αρχές του 2025.
Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ideal Holdings
Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 48,8 εκατ. ευρώ της Ideal Holdings. Η διάθεση των 8 εκατ. νέων μετοχών πραγματοποιείται με εύρος τιμής από 5,8 έως 6,1 ευρώ, ενώ οι συμμετέχοντες αποκτούν δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου 0,3 ευρώ/μετοχή. Η συνολική ανταμοιβή αγγίζει τα 0,98 ευρώ/μετοχή, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές.
Γενική Συνέλευση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την πώληση της Αττικής Οδού
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποιεί σήμερα τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης του 10% της Αττικής Οδού στη Latsco Group έναντι 77,2 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία ενισχύει το ταμείο της εταιρείας και ανοίγει τον δρόμο για νέα επενδυτικά πλάνα.
Σταθερές κινήσεις και περιορισμένος τζίρος
Η αγορά καταγράφει ήπιες μεταβολές, με τον FTSE 25 να ενισχύεται οριακά κατά +0,07% και τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά +0,48%. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται στο +0,2%, με τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank να ξεχωρίζουν ανοδικά, ενώ η Eurobank καταγράφει 10ετές υψηλό στα 2,809 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών παραμένει περιορισμένη στα 2 εκατ. ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να φθάνει τα 126,08 δισ. ευρώ.
Διαβάστε ακόμη:
- Τι γυρεύει η αλεπού (Γιάννης Μαριόλος) στο παζάρι (της ΕΥΔΑΠ);
- Λίγο πριν γεννήσει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη ποζάρει με πολύχρωμο μπικίνι
- Ποια νησιά της Ευρώπης λένε «όχι» στον υπερτουρισμό – Και πώς το κατάφεραν
- Ξένες γλώσσες: Τα νοικοκυριά δαπανούν 777 εκατ. ευρώ για εκμάθηση – Τι δείχνει έρευνα