Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 1.284,72 μονάδες, ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη 0,17% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά κατά 0,02%. Κέρδη καταγράφει και ο δείκτης Τραπεζών (0,15%).

Η αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 19 εκατ. ευρώ. Συνολικά, ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, καθοδικά 19 και 15 παραμένουν αμετάβλητες.

Η Helleniq Energy επιχειρεί να ανακόψει το σερί των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων, στο +0,7% και ολοκληρώνοντας τη διαδικασία μείωσης του discount σε σχέση με την τιμή διάθεσης του 11% (7 ευρώ).

Υποτονικό ήταν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις αποφάσεις για τα επιτόκια και τις ανακοινώσεις για την πολιτική της από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας χημικών BASF ενισχύθηκε κατά 3,2% αφού η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της σε “buy” από “sell”, με τον κλάδο χημικών να σημειώνει άνοδο σχεδόν 1%.

Διαβάστε ακόμη: