ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ IN

Χρηματιστήριο: Διορθωτικές κινήσεις στις 914 μονάδες

Το κλίμα διεθνώς είναι αρνητικό, λόγω της κοινωνικής αναταραχής στην Κίνα

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφει το χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο roadshow που διοργανώνει η Morgan Stanley στο Λονδίνο, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κλίμα διεθνώς είναι αρνητικό, λόγω της κοινωνικής αναταραχής στην Κίνα που επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,3% στις 914,86 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται μόλις στα 6,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών, της Ελλάκτωρ και της ΔΕΗ.

Η εικόνα στο ταμπλό του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,91%) και της Aegean Airlines (+0,60%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,88%), της ΔΕΗ (-1,62%) και της Eurobank (-1,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες τ των Τηλεπικοινωνιών (+0,91%) και του Εμπορίου (+0,52%) και

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,93%) και των Τραπεζών (-0,54%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 29 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +3,64% και CPI +2,72%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Space Hellas -2,42% και Attica Bank -1,90%.

Διαβάστε ακόμη: