Την επιστροφή των επενδυτών περιμένει διακαώς το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει να συσσωρεύει δυνάμεις και να παρουσιάζει καχεκτικούς συναλλακτικούς τζίρους, αξίας κάτω των 100 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Έτσι, εδώ και μερικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ ένα στενό εύρος διακυμάνσεων, το οποίο έχει ως βάση τις 1.430 μονάδες, μην τολμώντας τη διάσπαση των κρίσιμων αντιστάσεων των 1.440 μονάδων.

Το κλίμα στασιμότητας, εκτός απροόπτου, θα συνεχιστεί και σήμερα, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίες προσφέρουν… ειδήσεις.

Μην ξεχνάμε ότι εντός της ημέρας περιμένουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy, ενώ αύριο ακολουθούν τα εξαμηνιαία μεγέθη της Motor Oil και την Πέμπτη της Helleniq Energy.

Κι όλα αυτά, ενόσω την Παρασκευή η εβδομάδα ολοκληρώνεται με την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI και τη μεταφορά της Motor Oil από τον βασικό δείκτη Standard Greece στον δείκτη Small Cap.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι λειτουργεί ως αγκάθι στην ψυχολογία των traders, παρά την πρότερη ευφορία από το ξεκάθαρο σήμα μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve.

3+1 συνεδριάσεις για τον Αύγουστο

Ενόσω απομένουν μόλις 3+1 συνεδριάσεις για το τέλος του καλοκαιριού, ο Γενικός Δείκτης χάνει περίπου 2,7% σε επίπεδο Αυγούστου, αν και έχει ανακτήσει τις απώλειες από τη βουτιά της 5ης Αυγούστου (-6,2%)

Ωστόσο, παρά τον διαφαινόμενα αρνητικό 8ο μήνα του έτους, από τις αρχές του 2024 η απόδοση του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη παραμένει σε διψήφια επίπεδα, καθώς αυτήν την στιγμή ανέρχεται σε +11,1%.

Ορόσημο για την ελληνική αγορά αποτελεί, επίσης, η επιστροφή της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου άνω των 100 δισ. ευρώ. Σήμερα, πριν την έναρξη των συναλλαγών υπολογιζόταν σε 99,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: