Τελευταία Ενημέρωση: 13.30

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης εξακολουθεί να βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη να κινείται με την αντίστοιχη “νευρικότητα” των διεθνών αγορών.

Οι επενδυτές εμφανίζονται για άλλη μια συνεδρίαση επιφυλακτικοί τηρώντας “στάση αναμονής” και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μπορεί να ξεκίνησε με θετικό πρόσημο η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ και με κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, η εικόνα δεν άργησε πολύ να αλλάξει και ο Γενικός Δείκτης να “παλεύει” λίγο μετά τη 1.30 στις 1.151 μονάδες με πτώση 0,20%.

“Η αγορά έχει αποκτήσει εδώ και λίγες εβδομάδες αρνητική ευαισθησία απαντώντας με πτώση στην αρνητική ειδησεογραφία και δεν απαντά στην θετική” αναφέρει ο Συμεών Μαυρουδής της FastFinance και συμπληρώνει: “κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει σε ένα ρηχό χρηματιστήριο όπως το ΧΑ όταν το κλίμα είναι βαρύ ή όταν ευνοούνται μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα τοποθετήσεις”.

Αυτή την ώρα στο ταμπλό οι τράπεζες έχουν “κοκκινίσει” με την Alpha Bank σημείωνε πτώση 0,33%, την Eurobank 2,02% και η Πειραιώς 1,04%. Μόνο η Εθνική κινείται ανοδικά με κέρδη 0,12%.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι προσευχές όσων δεν μπήκαν στο πρώτο μεγάλο κύμα ανόδου εισακούστηκαν. Αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιποίησης εμφανίζονται ανθεκτικές η όλη εικόνα, όμως, προκαλεί εκνευρισμό και πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη: