Την δική του “μάχη” δίνει μια ακόμη φορά στα επίπεδα των 1.180 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δυο ημέρες εκρηκτικής ανόδου. Το “μέτωπο” σχετικά με το ύψος των επιτοκίων και το… αύριο της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ανοιχτό όπως φαίνεται στις αγορές και οι επενδυτές προχωρούν σε “σπασμωδικές” κινήσεις αγοράς και πώλησης.

Οι αυξημένες διακυμάνσεις ενδέχεται να συνεχιστούν ενδεχομένως και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς. Στο “στόχαστρο” πάντως βρίσκεται και η αγορά των ομολόγων με το ράλι να συνεχίζεται αδιάκοπα. Μάλιστα, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε και χθες κοντά στα επίπεδα του 4,17%, όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχε κινηθεί μέχρι και σε απόδοση 4,54%.

Στις 11.30 ώρα ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε πτώση 0,35% στις 1.178 μονάδες ενώ ο τραπεζικός κλάδος κινούνταν με μεικτά πρόσημα.

Ειδικότερα, η Alpha Bank κατέγραφε άνοδο 0,27%, η Εθνική 0,74% και η Πειραιώς 0,28% ενώ αντίθετα πτώση 0,20% σημείωνε η Eurobank και 1,60% η Optima.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζει και το υπόλοιπο ταμπλό στο σύνολό του. Σε αυτούς που καταγράφουν άνοδο συγκαταλέγονται οι: Aegean, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Μυτιλιναίος.

Αντίθετα πτώση σημειώνουν την ίδια ώρα οι Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Coca Cola, Lamda, Jumbo, Quest, Μοτορ Οιλ και ΟΛΠ.