Εν αναμονή της ανακοίνωσης του S&P βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην παρούσα φάση οι επενδυτές τηρούν “στάση αναμονής” ακολουθώντας πιστά την κίνηση των ξένων αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια συσσώρευσης στα επίπεδα των 1.167 και 1.193 μονάδων με τα δεύτερα επίπεδα, όπως λέει η FastFinance, να αποτελλούν και το trigger για να πάρουμε ανοδική τάση. Οι αναλυτές της εταιρείας “ξεχωρίζουν” μάλιστα και δυο μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πρόκειται για δύο μετοχές με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, την ΙΝΤΕΚ (Ideal) και την ΙΝΚΑΤ (Intrakat).

Οπως λένε οι αναλυτές η ΙΝΤΕΚ είναι μια από τις πρωταθλήτριες αποδόσεων, μετρώντας +260% σωρευτικά κέρδη στην τριετία, και +60% στο 2023. Η κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ. “Πέραν από τις θετικές αποδόσεις, έχουμε να σχολιάσουμε τρία πράγματα: πρώτον, γράφει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά, κυριολεκτικά μην έχοντας διορθώσει στο πτωτικό τρίμηνο που διανύουμε. Ακριβέστερα, με τη μετοχή να έγραψε χθες νέα υψηλά, ο Γενικός Δείκτης βλέπει -13% από την κορυφή στα τέλη Ιουλίου, ο δείκτης μεσαίας κεφ/σης -14% και ο ΔΤΡ -17%. Δεύτερον, και μελετώντας τόσο διαγραμματικά όσο και στην καθημερινή συναλλακτική της πρακτική, η μετοχή ανθίσταται εντυπωσιακά σε κάθε είδους ρευστοποιήσεις. Είναι προφανές ότι μόνιμα υπάρχει ικανοποιητική απορρόφηση, και μάλιστα όπως προελέχθη, στα ιστορικά της υψηλά. Κάτι που επιβεβαιώνει τον συμπαγή χαρακτήρα της μετοχικής βάσης. Τρίτον, ο Όμιλος κινείται σε πολύ καλά χρηματοοικονομικά μονοπάτια, παραδίδοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα εταιρικά αποτελέσματα. Μπόνους, η εξαγορά της «καλής» ΒΥΤΕ αλλά και ο κλάδος της. Το επίπεδο 5,6-5,7 δίνει επιθετική στήριξη για νέο στόχο τα 6,30, με την κύρια στήριξη στα 4,90-4,95”.

Η “αλλαγή” της Intrakat

Οπως αναφέρει σε ανάλυσή της η FastFinance η Intrakat είναι μια εντελώς διαφορετική από εκείνη του παρελθόντος “που όλοι θυμόμαστε ή θέλουμε να ξεχάσουμε”. Πλέον, λένε οι αναλυτές της εταιρείας, φιγουράρει στις εξελίξεις του κλάδου, ο οποίος άνευ ετέρου είναι από τους πρωταγωνιστές στην τρέχουσα περίοδο. Επίσης, η εταιρία έχει ολοκληρώσει μία ΑΜΚ 100 εκατ. ευρώ, ενώ το πακέτο πώλησης του Κόκκαλη έγινε στα 2,90 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται στα 470 εκατ. ευρώ. “Στο ταμπλό, η μετοχή είναι ακόμα καλύτερη από τη θεωρία. Σίγουρα παίρνει βραβείο απόδοσης, έχοντας +102% μόνο το 2023, υπενθυμίζοντας ότι «έρχεται» από το 1€ στις αρχές του 2021. Επίσης βλέπει υπερπολυετή υψηλά (επίπεδα 2010, συνυπολογίζοντας τα Rev. Split του 2010 και Split του 2022), με άριστη συμπεριφορά και μόνιμα αγοραστές πρόθυμους να απορροφήσουν την όποια προσφορά.

Θεωρούμε ότι θα μας απασχολήσει κι άλλο στο μεσοπρόθεσμο, ενώ διαγραμματικά, το επίπεδο των 2,70 είναι η στήριξη στην τρέχουσα συσσώρευση, με επόμενη στάση τα 2,40, ενώ μια διάσπαση των 3 ευρώ θα την φέρει στα 3,50 με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί «ακριβή» με τα τρέχοντα δεδομένα” λένε οι αναλυτές.

Στο ταμπλό σήμερα ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση 0,27% στις 1.175 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται στα “κόκκινα” με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,32%, την Εθνική 0,85%, την Eurobank 0,4% και την Πειραιώς 1,24%. Πτώση για Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Lamda, Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Μοναδική σε θετικό έδαφος οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ με κέρδη 1% και Jumbo με 0,84%.

Διαβάστε ακόμη: