Σε θετικό έδαφος για δεύτερη συναπτή μέρα διατηρήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, εκμεταλλευόμενο το «πάγωμα» στα σχέδια αντεπίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση στην περιοχή είναι ρευστή, εξ ου και η νευρικότητα στις τοποθετήσεις.

Με «συμμάχους» τη Jumbo, την Aegean, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τη Lamda Development, αλλά και ενεργειακά blue chips, όπως η Mytilineos, η ΔΕΗ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Λεωφόρος Αθηνών πάτησε σήμερα σε πιο γερές βάσεις, καταγράφοντας πιο πειστική άνοδο σε σύγκριση με την Τετάρτη.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (18/4) ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 15,59 μονάδες ή 1,14% και έκλεισε στις 1.381,07 μονάδες, κινούμενος σε ένα εύρος 13 μονάδων και συγκεκριμένα μεταξύ των 1.368,23 (χαμηλό ημέρας) και των 1.381,11 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Με αυτό τον τρόπο «ψαλίδισε» τις απώλειες στο -2,9% από τις αρχές Απριλίου και ταυτόχρονα μείωσε τη διαφορά κατά -3,75% από το υψηλό 13ετίας των 1.434,87 μονάδων, που σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου. Επόμενος στόχος η επιστροφή πάνω από τις 1.400 μονάδες, αν και αναζητούνται οι θετικοί καταλύτες που θα δώσουν τα απαραίτητα «καύσιμα» προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα αξιόλογα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, που συνοδεύονται από γενναιόδωρα μερίσματα και αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία της φετινής χρονιάς, ήταν οι «στυλοβάτες» της ανάκαμψης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Jumbo, που οδήγησε την NBG Securities να δώσει τιμή-στόχο πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. Στα «ραντάρ» των επενδυτών βρίσκεται και η είδηση ότι η Jumbo εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Trade Estates.

Διαβάστε ακόμη: