Άλμα σχεδόν 2% καταγράφει το χρηματιστήριο της  Αθήνας, στα επίπεδα των 820 μονάδων. Βελτίωση καταγράφεται και στην αγορά ομολόγων, με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί στο 4,68%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο του χθεσινού ράλι των δεικτών στη Wall Street, λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων στα ομόλογα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και οι τίτλοι της Coca Cola HBC και της ΔΕΗ.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 820,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,63 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες και Coca Cola στο επίκεντρο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,80%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,92%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+3,01%), της Πειραιώς (+2,88%), της Coca Cola HBC (+2,69%), της Εθνικής (+2,65%), της Eurobank (+2,10%) και της ΔΕΗ (+2,05%).

Άνοδο καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+2,60%) και των Τραπεζών (+2,38%).

Ανοδικά κινούνται 62 μετοχές, 7 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Attica Bank +7,14% και Ξυλεμπορία +4,28%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος -30,00% και Ιντερτέκ -6,06%.

Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις μετοχές τεχνολογίας καθώς και των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άλμα 1,8%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 23 Σεπτεμβρίου. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,4%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει μέρος των αμφιλεγόμενων σχεδίων της για μειώσεις φόρων.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψαν άλμα 2,8% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, που επηρεάζονται από την πορεία των επιτοκίων, ενισχύθηκαν κατά 2,4% καθώς υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων.

Διαβάστε ακόμη: