Οι οδηγοί ταξί προχωρούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου σε 24άωρη απεργία, ύστερα από απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Λεωφόρο Καβάλας στις 11:00 το πρωί και στη συνέχεια, πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. Η απεργία θα αρχίσει στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου.

«Τα ταξί της Αθήνας θα υπενθυμίσουν στο Υπουργείο Μεταφορών, όσα δεν έκανε για το ταξί, όσα έκανε για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό, όσα δεν έκανε για να εμποδίσει τις πολυεθνικές εφαρμογές να ροκανίζουν το μεροκάματο του ταξιτζή», ανέφεραν οι οδηγοί ταξί. Κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφορία στα προβλήματα του κλάδου και απευθύνουν κάλεσμα αντίδρασης, σ’ αυτή την πολιτική τώρα.

«Υποτακτικοί, δεν θα γίνουμε ποτέ. Θα ενοχλούμε κι ας ενοχλούνται. Θα φωνάζουμε κι ας μην ακούν. Θα τους δείχνουμε κι ας κρύβονται. Το ταξί θα αντέξει, είτε το θέλουν, είτε όχι», τόνισαν.

Τέλος, σημείωσαν πως «η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τον αργό θάνατο των ταξί καθρεφτίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βιώνουμε καθημερινά την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρείες που –παράνομα– παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς και κλέβουν το μεταφορικό μας έργο. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματά μας».

Διαβάστε ακόμη: