Εδώ και πολύ καιρό, μέσα από ανακοινώσεις και συνεντεύξεις, ο Χάρης Σαχίνης, εκλεκτός των συμμαθητών του πρωθυπουργού στο Κολλέγιο Αθηνών λόγω φιλικής σχέσης με τη σύζυγο του, γνωστός στην χρηματιστηριακή και επιχειρηματική πιάτσα ως «μάνατζερ του γλυκού νερού», δήλωνε σίγουρος και διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΥΔΑΠ θα συμμετάσχει στο ΣΔΙΤ των 235 εκατ. ευρώ για την λειτουργία, επισκευή και συντήρηση του Υδροδοτικού Δικτύου για την κάλυψη των αναγκών της πρωτεύουσας!

Βεβαίως εκ τοις πράγμασι καταδεικνύεται ότι όλα όσα ισχυριζόταν ήταν αβάσιμα, υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται, όχι για λόγους ανωτέρας βίας ή έκτακτων συνθηκών, αλλά εξαιτίας δικής του αποκλειστικής ευθύνης που τον καθιστά μοιραίο για το παρόν και το μέλλον της Επιχείρησης!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά το πρόσωπο του, που ξεκάθαρα το Υπ. Υποδομών με επίσημη τοποθέτηση του, αποδίδει προσωπικές ευθύνες, ξεκάθαρη μομφή όσον αφορά τις κινήσεις και τη μη συμμετοχή στον διαγωνισμό, μολονότι θα μπορούσε να το πράξει βάσει της κείμενης νομοθεσίας!

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα πρωτοφανές άδειασμα του Σαχίνη από το Υπουργείο του Κώστα Καραμανλή, ένα «χαστούκι» της κυβέρνησης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει ως αναξιόπιστο, δεδομένου ότι «ο μάνατζερ της συμφοράς» διακήρυσσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η μη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο στο Κράτος που δεν προέβη σε σύνταξη και κατάθεση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας!

Και έρχεται το Κράτος επισήμως και τον διαψεύδει μέσα από επίσημα έγγραφα!

Σε απλά λόγια η κυβέρνηση δηλώνει την αποτυχία του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΥΔΑΠ κ. Σαχίνη για την απροθυμία της Επιχείρησης να συμμετέχει στο ΣΔΙΤ για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ)

Η ΕΥΔΑΠ δεν μετέχει στον διαγωνισμό «Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικόυ Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) για την κάλυψη των αναγκών της Μείζονος Περιοχής Πρωτευούσης μέσω ΣΔΙΤ» για 20 έτη συνολικού προϋπολογισμού 235 εκατ. ευρώ + ΦΠΑ.

Όπως επίσης και η γαλλική Suez που δεν κατέβηκε καθώς εξαγοράστηκε από την Veolia και βρίσκεται σε διοικητικές ανακατατάξεις.

Η Κυβέρνηση δια μέσου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δηλώνει ξεκάθαρα σε έκθεση της που συνυπογράφεται από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους κ. Χρήστο Μητκίδη, ότι:

«Η ΕΥΔΑΠ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΤΕ ΜΟΝΗ ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΡΑΞΕ Η ΕΥΑΘ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ‘ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΒΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΣΔΙΤ»

Δηλαδή ο Σαχίνης ειναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος που πλέον η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν θα έχει για τα επόμενα 20 έτη την Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικόυ Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ).

Και προσέξτε τι είπε ο Σαχίνης για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας: ότι η ΕΥΔΑΠ θα συμμετάσχει στο έργο – μαμούθ των 235 εκατ. (συν ΦΠΑ) ως υπεργολάβος εκείνου που θα αναδειχθεί ανάδοχος από τον διαγωνισμό!!!

Δηλαδή, η ΕΥΔΑΠ Παγίων θα χρηματοδοτήσει το έργο, πληρώνοντας τους εργολάβους και ο Σαχίνης παράλληλα ως υπεργολάβος θα τους παράσχει την τεχνογνωσία και το know how (μετά από 20 χρόνια εμπειρίας) για να το υλοποιήσουν και να πάρουν τα λεφτά, ενώ η ΕΥΔΑΠ επί της ουσίας θα είναι στην απ έξω λόγω ετσιθελικής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου να μην κατέβει στον διαγωνισμό επικαλούμενος προσχήματα και φθηνές δικαιολογίες, οι οποίες καταρρίπτονται από το Υπ. Υποδομών και τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους!

Αυτή η Επίσημη Δήλωση της Κυβέρνησης για την αποτυχία της Διοίκησης Σαχίνη αποτελεί την ταφόπλακα των σχέσεων του Σαχίνη με την Κυβέρνηση και προστίθεται στην κακοδιαχείριση, στα σκάνδαλα, στην αποτυχία υλοποίησης επενδυτικού και ψηφιακού μετασχηματισμού στην ΕΥΔΑΠ τα 3 έτη της Διοίκησης Σαχίνη που το μόνο που πέτυχε είναι να αυξήσει τις αποδοχές του!

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην εταιρεία το σύνολο των εργαζομένων του γύρισαν την πλάτη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δεν συμμετείχαν στην επίσημη ενημέρωση με τηλεδιάσκεψη του Σαχίνη.