Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν επί της αρχή το νομοσχέδιο της ΝΔ για την επιστολική ψήφο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του από το περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση χθες προσέβαλε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας. Σε μία κίνηση πολιτικού τακτικισμού, προχώρησε ξαφνικά στην κατάθεση τροπολογίας η οποία ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο».

«Βαρύ θεσμικό ατόπημα στο οποίο συνέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»

Και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για βαρύ θεσμικό ατόπημα. Στο οποίο, δυστυχώς, συνέβαλε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έσπευσαν να συναινέσουν στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και σύρθηκαν τελικά πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές».

«Τους καλώ έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, ενώ συμπλήρωσε «να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να μην επιμείνουν στην υποστήριξη της θεσμικής παρεκτροπής και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας».

«Κρατάμε στάση θεσμικής και δημοκρατικής συνέπειας και σοβαρότητας»

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε να κρατήσει μία στάση θεσμικής και δημοκρατικής συνέπειας και σοβαρότητας. Και σήμερα νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για αυτή μας τη στάση. Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών επιδιώξεων. Και πάνω από όλα δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της χώρας σε αυταρχική δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμη: