Στο περιοδικό «ΟΚ» μίλησε ο Χάρης Ρώμας ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τον χώρο του θεάτρου, αλλά και την κοινή γνώμη, μετά τις αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Μάλιστα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι είχε ακούσει για την συμπεριφορά που είχε ο Πέτρος Φιλιππίδης και για αυτόν τον λόγο είχε αρνηθεί συνεργασία μαζί του.

«Μου έχει γίνει ανήθικη πρόταση όταν ήμουν νεότερος»

«Είναι απαράδεκτοι! Εγώ από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των γυναικών και των αντρών που θέλησαν να μιλήσουν. Και μακάρι να το είχαν κάνει νωρίτερα. Ξέραμε όλοι ότι στον χώρο του θεάματος, λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά σε θέση ανάγκης, οπότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για κατάχρηση εξουσίας. Πάντα γινόταν αυτό με κάποιον τρόπο.

Σε αρκετούς από εμάς, όταν ήμασταν νεότεροι, έγιναν ανήθικες προτάσεις, όπου για να πάρεις έναν ρόλο θα έπρεπε να προσφέρεις το ανάλογο σεξουαλικό αντίτιμο. Προσωπικά εμένα μου έτυχε δύο φορές να δεχτώ σεξουαλική πρόταση-παρενόχληση, αλλά ήταν κάτι που το αντιμετώπισα αμέσως και δεν μου άφησε κατάλοιπα. Είναι άλλο βέβαια το να υποστεί κάποιος κακοποίηση -λεκτική, σωματική ή ψυχολογική – και ακόμη περισσότερο βιασμό», σχολίασε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

Χάρης Ρώμας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν γνωστός για την συμπεριφορά του»

Στη συνέχεια ο κ. Ρώμας αναφέρθηκε στους καταγγελλόμενους, αποκαλύπτοντας ότι έχει αποφύγει να συνεργαστεί με έναν από αυτούς επειδή είχε ακούσει ότι είχε άσχημη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους του.

«Για δύο από τα πρόσωπα που καταγγέλθηκαν ομολογώ ότι κάτι είχα ακούσει για κακή συμπεριφορά. Μάλιστα, είχα δεχτεί πρόταση από πολύ γνωστό παραγωγό για να συνεργαστώ με έναν από αυτούς και την αρνήθηκα λέγοντάς του ότι δεν έχω καμία διάθεση να συμπρωταγωνιστήσω με έναν άνθρωπο για τον οποίο οι συνάδελφοι λένε ότι είναι κακότροπος και κομπλεξικός» είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι αυτός είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Όταν μου προτάθηκε να συμπρωταγωνιστήσουμε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με κράτησαν πίσω οι φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από το όνομά του. Εκείνος θα έκανε τον Ταρτούφο κι εγώ τον Οργκόν. Ακόμα κι αν δεν τολμούσε να συγκρουστεί μαζί μου, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ δύσκολη η θέση μου να βάλω φρένο σε συμπεριφορές απέναντι σε πιο αδύναμους ιεραρχικά συναδέλφους μου. Γιατί λοιπόν να περάσω μια σεζόν «παίζοντας ξύλο»; Προτίμησα να το αποφύγω. Όπως ευθαρσώς λέω πλέον ότι θα απέφευγα να δουλέψω με τον Γιώργο Κιμούλη, παρόλο που αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλο ταλέντο» συμπλήρωσε.

Χάρης Ρώμας - Πέτρος Φιλιππίδης

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα υπήρχαν τόσες γυναίκες που θα μιλούσαν για τέτοιας έκτασης και έντασης κακοποίηση. Πριν από τέσσερις μήνες μού μίλησε η Ζέτα Δούκα για τη δική της τραυματική εμπειρία, όταν παίζαμε στο «Καφέ της Χαράς». Φυσικά, επειδή υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αν αποδειχτεί ότι όλα αυτά που καταγγέλθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσει «συγγνώμη». Αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι διασταυρώνονται τόσες μαρτυρίες από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ, όπως είναι, ας πούμε, η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία δήλωσε για την περίπτωση ενός εξ αυτών ότι, αν την καλέσει ο εισαγγελέας, θα μιλήσει», είπε μεταξύ άλλων.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.