Δανδουλάκη: Κανένας εκβιασμός δεν γίνεται ανεκτός. Θέση σχετικά με τις καταγγελίες παρενόχλησης ηθοποιών στο χώρο του θεάτρου, παίρνει η καταξιωμένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία» σημειώνει σε ιδιόχειρη επιστολή της που δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1.

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ» καταλήγει η κα. Δανδουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες διακόπτοντας την συνεργασία με σκηνοθέτη – ηθοποιό, ύστερα από καταγγελία ηθοποιού.

Καταγγελίες ηθοποιών 

Υπενθυμίζεται στη χιονοστιβάδα των καταγγελιών που έρχονται στο φως για σεξουαλική παρενόχληση και άσκησης σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο, προστέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (4/2) τρεις ακόμη γυναίκες ηθοποιοί, οι οποίες κατήγγειλαν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο λόγος για τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, οι οποίες κατηγορούν τον εν λόγω άνδρα για “σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους”, προχωρώντας στην καταγγελία προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ζητώντας τη διαγραφή του.