Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στο MEGA, είπε «όταν ανακοινώθηκα, κάποιοι έλεγαν ότι δε θα φτιάξω ούτε ψηφοδέλτιο και υπήρχε και μεγάλος φόβος μην βγω πέμπτος, αλλά περάσαμε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε μια μεγάλη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος».

Υπογράμμισε δε «Πατάω στη γη, ξέρω ότι είναι δύσκολο πολύ (σ.σ. να κερδίσω) αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποχή. Η προσπάθειά μου είναι τώρα να προσπαθήσω να πείσω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, είναι άσχημο να είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό».

Όπως είπε ο Χάρης Δούκας, στοίχημα για τον ίδιο είναι να προσέλθουν όσοι περισσότεροι στις κάλπες της Κυριακής 15/10, για την «ολική ανατροπή».

«Υπήρχε μια εδραιωμένη πεποίθηση ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον δήμο, ότι θα βγει ο κ. Μπακογιάννης από τον α’ γύρο, ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ανταγωνιστικοί. Το σπάσαμε αυτό, κάναμε και την έκπληξη. Εγώ πιστεύω ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή γιατί τώρα όλοι όσοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση υπάρχει μια επιλογή, η δικιά μας, και τους καλώ να την στηρίξουν», τόνισε ότι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

«Νομίζω ότι πήραμε από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε όμως από πάρα πολλούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι περίπου 50% στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 50% είναι οικολογία, πολιτική οικολογία, κεντροαριστερά, άλλες δημοτικές παρατάξεις και αυτό νομίζω μας βοήθησε πολύ. Είναι δηλαδή μια αυτοδιοικητική πρόταση. Θέλω να πάρω πολύ από όλους τους χώρους, θέλουμε να κάνουμε την ολική ανατροπή», επισήμανε ο κ. Δούκας.

«Δε θα κάνω πειράματα»

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη εκλογή του και τις δράσεις που θα αναλάβει αρχικά, ο κ. Δούκας είπε: «Έχω δεσμευτεί ότι θα αφήσω την Πανεπιστημίου στην ησυχία της, ό, τι έγινε έγινε, ότι θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και ότι δε θα υπάρξουν άλλα πειράματα. Τα άμεσα που βάζω είναι τα σχολεία που είναι σε κακή κατάσταση και θέλουμε αμέσως να δούμε τα θέματα ασφάλειας και μετά να πάμε σε μικρά, γρήγορα θέματα όπως είναι βρύσες, δημόσιες τουαλέτες και ταυτόχρονα τα εμβληματικά που είναι το πράσινο, αντιπλημμυρικά και ενεργειακή δημοκρατία».

Βάση θα δοθεί και σε χώρους ψυχαγωγίας στον δήμο της Αθήνας, «ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας», είπε.

Διαβάστε ακόμη: