Η Χάρις Αλεξίου έχει αποσυρθεί τα τελευταία δύο χρόνια από το τραγούδι, επειδή αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τη φωνή της, ωστόσο παραμένει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, πως η αγαπητή ερμηνεύτρια θα πρωταγωνιστήσει στη νέα τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro», τις προάλλες όμως ανακοίνωσε κι ένα ακόμη επαγγελματικό βήμα.

Σύμφωνα με την τελευταία της δημοσίευση στο Instagram, σε έναν μήνα από τώρα θα εμφανιστεί σε μία νέα παράσταση με την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παρουσιάσει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση.

Χάρις Αλεξίου: Aνακοίνωσε μία νέα θεατρική παράσταση

Πιο συγκεκριμένα, η Χάρις Αλεξίου, έγραψε στην ανάρτησή της: «Κάποτε στο ξεκίνημα μου, τραγούδησα το Αϊβαλί στη Μικρά Ασία του Καλδάρα και του Πυθαγόρα. Τώρα σε ένα μήνα από σήμερα η πρεμιέρα μας με την Όλια Λαζαρίδου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα μεταφέρουμε θεατρικά, το Αϊβαλί του Φώτη Κόντογλου.

Συγκίνηση μεγάλη που θα ήθελα να την ζήσουμε παρέα. Κι η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας μαζί μας με τους σκοπούς της Ανατολής».

Χάρις Αλεξίου: «Τέλος το τραγούδι, δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν το κάνω καλά»

Τον Ιούνιο του 2020, η Χάρις Αλεξίου είχε προχωρήσει σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, όπου ανακοίνωσε ότι αποφασίζει να σταματήσει το τραγούδι.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε μιλήσει τότε στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» στο Β’ πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να εγκαταλείψει το τραγούδι καθώς, όπως είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φωνή της.

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό.