Σύμφωνα με τον δούκα του Σάσσεξ, εκτός των τηλεφωνικών υποκλοπών για της οποίες κατηγορείται ο όμιλος Mirror Group Newspaper, ανέφερε ότι είχε μάθει πως υπήρχε σχέδιο – δεν κατονόμασε από ποιον – να πάρουν DNA του και να το πουλήσουν για μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το σχέδιο αυτό ίσως βασιζόταν στη φήμη ότι ο Χάρι ενδέχεται να είναι γιος του Τζέιμς Χιούιτ (με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό η Νταϊάνα) και όχι ο βασιλιά Καρόλου.

Αναλυτικά ο Χάρι ανέφερε στην κατάθεσή του: «Αυτό το άρθρο (“Plot to steal Harry DNA” Mirror, 16 December 2002, Harry Arnold) είναι συνέχεια του άρθρου που περιγράφεται παραπάνω, που γράφτηκε μια μέρα αργότερα. Αυτό το άρθρο αναφέρεται στα χρήματα που θα μπορούσαν να λάβουν από την απόκτηση του DNA μου και την πώλησή του σε εφημερίδα του εξωτερικού. Και πάλι, δεν πιστεύω ότι θα είχαν αυτές οι πληροφορίες είχαν φύγει από Παλάτι, δεδομένου του κινδύνου ασφαλείας που αυτό εγκυμονεί. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι η Ισπανία θεωρήθηκε ότι μια χώρα ππυ θα μπορούσαν να μου στήσουν παγίδα για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός».

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι τα βρετανικά ταμπλόιντ του είχαν δώσει πολλούς τίτλους που του δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην εφηβεία του.

«Με αποκαλούσαν χοντρό, απατεώνα», ανήλικο πότη και ανεύθυνο χρήστη ναρκωτικών», ανέφερε στην κατάθεσή του ο Δούκας του Σάσσεξ θέλοντας να δείξει πόσο αρνητικό αντίκτυπο είχαν στην ζωή του τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο 38χρονος γαλαζοαίματος ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εφημερίδες προσπάθησαν να ωθήσουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παίξουν τους «ρόλους που τους ταιριάζουν περισσότερο» – και «ειδικά σε αυτόν που ήταν πάντα ο εφεδρικός».

Ο δευτερότοκος γιος του Καρόλοπυ, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στο διάσημο κολέγιο Eton, είπε ότι τα ταμπλόιντ «διέδιδαν συνεχώς τι δεν ήμουν ευφυής και ταλαιπωρούμαι στο σχολείο» με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πολύ ψυχολογικά.

Ο πέμπτος στη σειρά για την διαδοχή του βρετανικού θρόνου έγινε το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου βασιλείου που έδωσε κατάθεση σε δικαστήριο εδώ και 132 χρόνια, καθώς μήνυσε τον εκδότη της Mirror για τηλεφωνική παρακολούθηση.

Επίσης ο Χάρι ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του:

• Ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, ήταν «διπρόσωπος»

• Οι ιστορίες σχετικά με τον Τζέιμς Χιούιτ που ήταν ο «βιολογικός πατέρας» του τον έκαναν να φοβάται «μπορεί να με διώξουν από τη βασιλική οικογένεια»

• Ανησυχούσε ότι θα τον έδιωχναν από το Eton επειδή έπαιρνε ναρκωτικά

• Η υποτιθέμενη παράνοια της Νταϊάνα αντικατόπτριζε τους δικούς του φόβους για τους φίλους που τον πρόδωσαν

• Δημοσιογράφοι χάκαραν την κοπέλα του, Τσέλσι Ντέιβι, την περίοδο που αυτός είχε ντυθεί Ναζί για το Χάλογουιν

• Είχε «φρικτές προσωπικές επιθέσεις και εκφοβισμός» σε αυτόν και τη Μέγκαν με ενορχηστρωτή τον συντάκτη Piers Morgan.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.