Την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε επισήμως, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης 9/6, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης ο υφυπουργός υπογράμμισε πως από την ίδια ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 -όχι από τις 00:30- που ίσχυε έως σήμερα. Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι εφόσον όλα πάνε καλά από την 1η Ιουλίου καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών μας επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση επιπλέον μέτρων.

Εστίαση: Επιστρέφει η μουσική πιθανώς τη Δευτέρα - Τι εξετάζεται για γάμους και βαφτίσεις | LiFO

«Αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας. Η ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων και των κανόνων ατομικής προστασίας χωρίς εκπτώσεις παραμένει, συνέχισε.
Χαρδαλιά:

Από Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων.
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 05.00 το πρωί όπως ισχύσει σήμερα. Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες. Όπως είπε, οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.