search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ-Mήνυμα 112

Κακοκαιρία Άριελ. Οι περισσότερες πληττόμενες περιοχές εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί προς Μακεδονία, Θράκη και νησιά Αιγαίου.

Χαλκιδική, Κατερίνη και Λήμνο χτύπησε η κακοκαιρία Άριελ-Mήνυμα 112

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Άριελ, με τα προβλήματα να είναι εμφανή σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, ποτάμια με ανεβασμένη στάθμη έχουν αφήσει πίσω τους τα έντονα φαινόμενα. Οι περισσότερες πληττόμενες περιοχές εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί προς Μακεδονία, Θράκη και νησιά Αιγαίου.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες. Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και το βράδυ.

Στο μεταξύ, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Λήμνου για αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικίνδυνων φαινομένων.

Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Κοζάνη: «Φούσκωσε» το ποτάμι στο Σκεπασμένο Βελβεντού

Το ποτάμι στο «Σκεπασμένο» Βελβεντού στην Κοζάνη φούσκωσε, εξαιτίας της νεροποντής.

Η στάθμη του ποταμιού έχει ανέβει επικίνδυνα και τα νερά τρέχουν ορμητικά παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Αν συνεχιστεί η βροχόπτωση είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα και όλοι είναι σε επιφυλακή.

Τα προβλήματα στη Λήμνο

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε κυκλοφοριακό πρόβλημα σε διάφορα σημεία στη Λήμνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. Μάλιστα, οδός έκλεισε λίγη ώρα μετά την έναρξη της βροχόπτωσης ενώ άλλοι δρόμοι πλημμύρισαν.

Προβλήματα επίσης, παρατηρήθηκαν στην περιοχή του ΚΤΕΛ ενώ συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό.

Εντωμεταξύ, το Τοπικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Αθηνών – Κορίνθου: Πτώση βράχων

Η εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα εφαρμόστηκε από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Στο σημείο της πτώσης των βράχων βρέθηκα μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πιερία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός και επιχειρεί σε διάφορες περιοχές. Μέχρι και αυτήν την ώρα το Συντονιστικό Κέντρο έχει δεχθεί 146 κλήσεις από κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 100 έγιναν στην Πιερία, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων μέσα από τα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού. Οι υπόλοιπες κλήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και αφορούσαν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Κατερίνη σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νερό έφτασε το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: